Akif ÖZDEMİR/ADANA, () - ADANA'da Gezi eylemlerinin birinci yıl dönümünde çıkan olaylarda gözaltına alınanlardan çocuklar serbest bırakılırken 12 kişi adliyeye sevk edildi.
Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda Gezi eylemlerinin birinci yıldönümü nedeniyle yaklaşık bin kişi toplanıp, protesto ve anma eylemi yapmak istedi. Burada geniş güvenlik önlemleri alan polisler, vatandaşların yürümesine izin vermedi. Israr eden gruba çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile tazyikli su sıkılarak dağıtıldı. Eylemciler ise polise taş atarak karşılık vardı. Atatürk Parkı ve çevresinde yaklaşık 4 saat süren olaylarda 20'nin üzerinde kişi gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen aralarında çocuklar ve avukatların olduğu kişiler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İfadeleri tamamlanan 12 kişi ise sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
POLİS MİLLETVEKİLİNİ TANIMAMIŞ
Öte yandan Adana Emniyet Müdürlüğü dünkü olaylarda ilgili yazılı açıklamasında bir sivil polisin CHP Adana Milletvekili Turgay Develi'nin boğazını sıkmasının 'sehven' yapıldığı görüşü savunuldu. Açıklamada, " Kargaşa sırasında bir sivil personelimizin CHP Adana Milletvekili Sayın Turgay Develi’yi tanıyamadığından arka tarafından kolunu boynuna dolayarak geriye çekmek istediği sırada, diğer bir sivil görevlimizin milletvekilimizi tanıması ve görevlimizi uyarması ile sayın milletvekiline yönelik tanımadan yapılan bu fiziki engellemeye anında son verilmiştir" denildi.

AÖ(BY/ESM) (FOTOĞRAFLI)