ADANA'da park halindeki kamyoneti çalan 29 yaşındaki Bestami Bilgen, götürdüğü Suriye'de sattı. Güvenlik kamerasına yakalanan Bestami Bilgen'i İzmir'de gözaltına alındı.
Olay, 6 Ocak'ta Yeşilevler Mahallesi'nde meydana geldi. Çiftçilik yapan C.K., akşam saatlerinde 01 SH 551 plakalı kamyonetini evinin önüne park etti. Sabah kalktığında aracının bıraktığı yerde olmadığını gören C.K., durumu polise bildirdi. Olay ile ilgili çalışma yapan Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri, bir işyerinin güvenlik kameralarının hırsızlık anının görüntülediğini tespit etti. İşyerinden alınan kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, aracın çalındıktan bir gün sonra Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nden Suriye'ye çıktığını belirledi. Aracın da oto hırsızlığı suçundan çok sayıda kaydı bulunan Bestami Bilgen ile kimliği belirlenemeyen bir arkadaşı tarafından çalındığı saptandı.
Bestami Bilgen'i yakalamak için çalışmasını sürdüren ekipler, şüphelinin İzmir'e gittiğini belirledi. Ekipler, adresini belirlediği Bilgin'i İzmir'de gözaltına aldı. Adana'ya getirilen şüpheli, yapılan sorgusunda susma hakkını kullanarak suç ortağının adını vermedi. Bilgen, işlemlerin ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.