Murat KİBRİTOĞLU-Yusuf BAŞTUĞ-Çağlar ÖZTÜRK/ ADANA, () - ADANA'da, Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için yürüyen gruba polis müdahale etti. Su ve biber gazı sıkılan eylemciler de polise taş attı.
KESK Adana Şubeler Platformu tarafından organize edilen eylem nedeniyle kentin çeşitli noktalarından toplanan gruplar, sloganlar atarak Atatürk Caddesi'ne geldi. Çevik kuvvet polisinin panzer ve TOMA'larla önlem aldığı, daha önce gezi protestolarının da merkezi olan Atatürk Parkı'nda bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, Berkin Elvan için sloganlar atıp, hükümeti protesto etti. Polisin izin vermemesine rağmen, protestocular yürüyüşe geçti. Ak Parti İl Başkanlığı'na kadar yürümek isteyen grubun önü Sular Kavşağı'nda kesildi. Polis, yürümekte direnen gruba su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Eylemciler de polis taş atarak müdahaleye direndi. Eylem nedeniyle kentin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi araç trafiğine kapatıldı.
MAĞAZALARA KAÇTILAR
Biber gazından etkilenen onlarca kişi ise cadde üzerindeki mağazalara sığındılar. Göstericiler, biber gazından etkilenen arkadaşlarına ilk müdahaleyi kendi imkanlarıyla yaptı.
MHP MÜZİK YAYINI YAPMADI
Öte yandan MHP'nin Belediye Başkan adaylarının tanıtım araçları ve seçim merkezlerinde de Berkin Elvan'ın ölümü üzerine müzik yayını yapılmadı. MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, attığı twitterde ve yayınladığı mesajda, 'Berkin'in ölümü ve ailesinin acısından dolayı üzgünüz. Bugün seçim otobüslerimiz şarkılarımızı, türkülerimizi çalmayacak çünkü; yastayız!' dedi.

(OA/RT) (FOTOĞRAFLI)