ADANA'da, 4 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla 5 yıldır aranan 20 yaşındaki İlyas Yıldız ve  21 yaşındaki Abdullah Yörük, Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde polisle çatıştıktan sonra saklandıkları evde yakalandı.
Adana'daki cinayetlerin yanı sıra başka suçlardan da aranan İlyas Yıldız ve Abdullah Yörük'ün, Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde oldukları belirlendi. Karlıova İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gece takibe aldıkları iki kişiye Turgut Özal Mahallesi'nde sokakta yürürken 'Dur' ihtarında bulundu. Yıldız ile Yörük, üzerindeki tabancalarla polise ateş açarak kaçmaya başladı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de takviye gelmesiyle Yıldız ile Yörük'ü yakalamak için geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Teknik takip ve Mobese kameralarının incelenmesi sonucu şüphelilerin bir eve girerek saklandıkları belirlendi. Polisin, eve yaptığı baskında iki şüpheli yakalandı.
ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÇIKTILAR
Yıldız ve Yörük'ün üzerinde 2 tabanca ve tabancalara ait çok sayıda kurşun ele geçirildi. İkilinin çok sayıda suç kaydının olduğu ve organize bir suç örgütü üyeleri olduğu belirtildi. Yıldız'ın 2 ayrı cinayet ve uyuşturucu ticaretinden, Yörük'ün ise, yine iki ayrı cinayet ve cezaevinden firar suçlarından arandığı öğrenildi.
Bir cinayeti beraber işlediklerini itiraf eden şüpheliler, Karlıova'da çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Bingöl Cezaevi'ne gönderildi. SB(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)