ADANA, () - SOSYAL paylaşım sitelerinde yer alan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesiyle gündeme gelen Acıbadem Adana Hastanesi'nde 70 IŞİD militanının tedavi edildiği iddialarının asılsız olduğu açıklandı.
Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan 'Acıbadem Adana Hastanesi'nde IŞİD'li 70 terörist tedavi ediliyor' başlıklı iddialarla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlanmak üzere TBMM'ye soru önergesi verdi. Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde 20 Mart'ta rutin kontrol sırasında durdurulan taksiden inerek Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu, polis memuru Adem Çoban ile şoför Turan Yaşar'ın şehit eden Alman vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri'nin hastanede tedavisi sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı iddiaları TBMM'ye taşıyan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Acıbadem Adana Hastanesi'nde 70 IŞİD üyesinin tedavi edilip edilmediğini sordu.
ACIBEDEM'DEN AÇIKLAMA
İddialara üzerine Acıbadem Sağlık Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada IŞİD üyesi teröristlerin tedavi edildiği iddialarının gerçek dışı olduğu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan 'Acıbadem Adana Hastanesi'nin 5. kat güney cephesinde 34 odada 70 kadar IŞİD'li terörist tedavi ediliyor' şeklindeki iddialar, tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Acıbadem'in marka değerini ve kurumsal itibarını zedelemeye yönelik bu tür iddiaların gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bazı internet sitelerinde haber olarak verilen bu iddialarda bir hasta fotoğrafı kullanılmıştır. Bu fotoğraf, kesinlikle Acıbadem Adana Hastanesi'nde çekilmemiştir. Acıbadem Adana Hastanesi'nde yatan yabancı uyruklu hasta olarak yalnızca bir bebek bulunmaktadır. Bebek hastamız da prematüre olması nedeniyle Yeni Doğan Yoğun Bakım servisinde tedavi görmektedir. Acıbadem Sağlık Grubu olarak objektif haber kriterlerinden uzak şekilde yansıtılan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirerek kurumsal itibarımıza ve markamıza zarar veren bu tip haberlerde, her türlü hukuki hakkımızı saklı tutacağımızı belirtmek isteriz."