İZMİR'de, 80 yaşındaki Yusuf Çimen'i kaçırıp öldürmek istedikleri öne sürülen, aralarında ikinci eşi Ş.Ç.’nin de bulunduğu 2'si tutuklu 7 sanığın 20 yıl ile ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada karar verildi. Tutuklu sanıklar G.B. ve T.G. toplam 9 yıl 2 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edilirken, 5 tutuksuz sanık ise beraat etti.
Almanya’dan emekli olduktan sonra kesin dönüş yapan Yusuf Çimen, 2008 yılında eşini kaybetti. Geçen yıl da ikinci bahar hayaliyle hayatını 54 yaşındaki Ş.Ç. ile birleştiren Yusuf Çimen, 12 Aralık 2012 tarihinde bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Cebindeki parası alınan Çimen sokağa bırakıldı. Polisin araştırmalarının ardından görüntülerden yola çıkılarak önce Çimen’i kaçıran 27 yaşındaki G.B., sevgilisi 24 yaşındaki M.Ç., arkadaşı 27 yaşındaki T.G. ve T.G.’nin birlikte yaşadığı 25 yaşındaki F.G. yakalandı. Şüphelilerden G.B.’nin kendisini kiralık katil olarak tuttuğu öne sürdüğü Çimen’in karısı Ş.Ç., 31 yaşındaki oğlu Y.Ö., damadı 41 yaşındaki C.G. de gözaltına alındı.
ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS İDDİASI
Türkiye’de tek başına yaşayan ve çocukları Almanya’da olan Çimen’in, eşi Ş.Ç’ye ölümünden sonra bir ev vermek üzere noterde işlem yaptığı sırada, zanlıların kendisinden vekaletname alarak bankadaki 250 bin TL’sini 1.5 ayda çektikleri öne sürüldü. S.Ç.’nin bu parayla oğlu ve damadına otomobil alıp, kızlarının borçlarını kapattığı ileri sürüldü. Bununla yetinmeyip ölmesi için de yemeğine çok sayıda cinsel güç arttırıcı ilaç, uyuşturucu hap atıldığı, yağmurlu havada otomobille çarpıp öldürmeye çalıştıkları, duş aldığı sırada akıma kapılması için elektrikli şofbeni bile bozdukları iddia edildi. Bu iddiaların büyük bölümünü G.B. dile getirdi. Adliyeye sevkedilen zanlılardan G.B., T.G., M.Ç. ve F.G. tutuklanırken, Çimen'in ikinci eşi Ş.Ç., Y.Ö. ve C.G. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar G.B. ile tutuksuz sanık Ş.Ç., oğlu Y.Ö., damadı C.G. hakkında ömürboyu hapis cezası, tutuklu sanıklar T.G., M.Ç., F.G. hakkında ise nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Yargılama aşamasında, tutuklu sanıklar M.Ç. ve F.G. tahliye edildi.
İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu yargılanan G.B. ve T.G. ile tutuksuz sanıklar M.Ç., F.G., Ş.Ç., Y.Ö. ile C.G., mağdur Yusuf Çimen ve tarafların avukatları katıldı. Sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi, beraatlerine karar verilmesini istedi. Hakim Orhan Kızıltaş başkanlığındaki mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, tutuklu sanıklar T.G. ile G.B.'ye “nitelikli yağma" ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 9 yıl 2 ay 10'ar gün hapis cezası verip, tahliye etti. Tutuksuz sanıklar F.G., G.Ö., C.G., M.Ç. ve Yusuf Çimen'in eşi Ş.Ç. ise beraat etti.
Ceza alan sanıkların avukatları kararın temyizi için Yargıtay’a başvuracaklarını belirtti.