YUNANİSTAN’da tutuklanan 4 Halk Cephesi üyesinin Türkiye’ye iade edilme kararını protesto etmek için Yunanistan Başkonsolosluğu önünde süresiz açlık grevi başlatan Aygün Kumru ve beraberindeki 4 kişiye polis müdahale etti. Üç gÜn önce başladığı eylemi saat 14.00’de yaptıkları basın açıklaması sonrası, konsolosluk önünde sürdürmek isteyen grubu polis önce uyardı. Beklemekte ısrarcı olunca, çevik kuvvet, polis kalkanları ile grubu iterek Balo Sokağa kadar uzaklaştırdı.
Koridalos Hapishanesi’nde tutuklu bulunan 4 Halk Cephesi üyesinin Türkiye’ye iade edilme kararını protesto etmek için İstiklal Caddesi üzerindeki konsolosluk binası önünde 5 kişi, pankart açarak basın açıklaması yaptı. TAYAD'lı olan 5 kişi adına açıklamayı okuyan Aygün Kumru, 4 Halk Cephesi üyesinin 37 gündür açlık grevinde olduğunu belirterek kendisinin de konsolosluk önünde süresiz açlık grevine girdiğini söyledi. Açıklamanın ardından konsolosluk önünde güvenlik önlemi alan polis, gruptan eylemi sonlandırıp dağılmalarını istedi. Birkaç kez uyarı anonsu yapan polis, dağılmayan gruba müdahale etti. Direnen 5 kişi, sloganlar attı. Bir protestocu kısa süreli fenalık geçirdi. Bu kişi çevredeki bir esnafın yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.
POLİS MÜDÜRÜNE TEPKİ
Bu sırada yoldan geçen bir kadın polis müdürüne, “Neden 3 tane insana bu şekilde müdahale ediyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Polis müdürü ise “Provoke edip engel olmayın. Hergün diplomatik temsilcilikleri işgal ediyorlar. Orada eylem yapmışlar. Polisi engellemeyin” diye konuştu.
Bir süre daha grubu uzaklaştıran polis, daha sonra hiçbir gözaltı yapmadan olay yerinden ayrıldı. Eylemci grup ise slogan attıktan sonra olay yerinden ayrıldı.