Mehmet EZER/HATAY, () - HATAY'da Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği başına isabet eden 22 yaşındaki Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, 4 Temmuz'da Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak davayla ilgili bir açıklama yaparak, "Adil yargılama istiyorum" dedi.
Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, ağabeyi Zafer Cömert ve Avukat Hatice Can Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak konuşan Avukat Hatice Can, yargılama sürecinin çok yavaş ilerlediğini belirterek şunları söyledi:
"Haziran 2013 sosyal mücadeleler tarihindeki yerini almıştır. Gezi süreci son derece demokratik bir tepkiydi. Haziran ayında on binlerce vatandaş sokaklarda barışçıl eylemler yaptı. Abdullah Cömert, eylemler sırasında ilk düşen gençti. Yargılama süreci aşırı yavaş işliyor. Özellikle de polislerin sanık olduğu davalar çok yavaş işliyor. Adalet oluşuncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Emir veren amirler konusunda takipsizlik kararı verildi."
'VİCDAN AZABI ÇEKİYOR MU?'
Anne Hatice Cömert ise oğlunun kasti olarak öldürüldüğünü öne sürerek, "Adil yargılama istiyorum. Benim oğlum 'Savaşa hayır' demek ve hakkını aramak için çıktı sokağa. Özgürlüğü için sokaktaydı. Benim oğlum cinayet işleyip hırsızlık yapmadı. Ama onlar kasti vurdu benim oğlumu. Sokakta yürüme herkesin anayasal hakkıdır. O emri verenler vicdan azabı çekiyor mu?"
Anne Cömert son olarak Hataylılara çağrıda bulunarak 4 Temmuz günü Hatay Adliyesi'nden buluşmaya davet etti.
25 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Hatay'ın Armutlu Mahallesi'nde 3 Haziran 2013'te saat 23.00 sıralarındaki gösteriler sırasında başına gaz fişeği isabet eden Abdullah Cömert'in ölümüne neden olduğu öne sürülen ve Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 29 yaşındaki polis memuru Ahmet Kuş'un olası kast ile adam öldürme suçundan 25 yıla kadar hapsi isteniyor.

FOTOĞRAFLI