ADANA'da polisin düzenlediği operasyonda, ABD askerlerinin evlerini soyan hırsızlık şebekesi çökertildi. Yakalanıp gözaltına alınan 3 şüpheli çıkartıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 kişi aranıyor.
İncirlik Üssü'nde görev yapan ABD vatandaşı askerler, merkez Sarıçam İlçesi'nin Yeni Mahalle'deki evlerine kapı kilit göbeğini sökerek giren hırsızların ziynet eşyalarını çaldığı ihbarında bulundu. ABD askerlerinin şikayetçi olması üzerine çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği görevlileri, hırsızlıkları Nurullah D. (43), Tarık K. (29), Sinan C. (23) ile Ahmet Y.'nin (23) gerçekleştirdiğini tespit etti.
Polis, evlerine düzenlediği şafak operasyonu ile Nurullah D., Tarık K. ve Sinan C.'ı yakaladı. Ahmet Y.'a ise ulaşılamadı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ABD askerlerinden çaldıkları ziynet eşyalarının bir bölümü de ele geçirildi. İfadelerinde bulunamayan diğer altınları sattıklarını söyleyen şüpheliler, kuyumcunun adresini verdi. Kuyumcudan alınan altınlar ve aramalarda evden çıkan ziynet eşyaları ABD'lilere teslim edildi.
Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, kaçan şüpheli ise aranıyor.