MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Levent Noğay'ın (35), otomobilini sıkıştırıp taciz ve hakaret ettikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu İncirlik Üssü'nde görevli 2 ayrı aracın sürücüleri ABD'li Louis Ferrara (28) ile Jared Hatcer (33) hakkında Cumhuriyet Savcılığı 'takipsizlik' kararı verdi. Ancak Noğay ve 2 ABD'li asker hakkında, 'trafik güvenliğini tehlikeye atmak' suçundan 2'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışan Levent Noğay, iddiaya göre geçen 21 Eylül günü 33 KHV 42 otomobiliyle Taşucu Beldesi'ne doğru giderken, aynı güzergahta giden Louis Ferrara yönetimindeki 01 MC 690 ve Jared Hatcer yönetimindeki 01 MC 478 plakalı cip sürücülerinden yol istedi. Cip sürücüleri, Noğay'a yol vermedi. Bunun üzerine Noğay, hızını arttırarak cipleri geçmeye çalıştı. Bu kez Louis Ferrara, sürekli olarak yolun solunaa, diğer cip sürücüsü olan Jared Hatcer ise yolun sağına geçerek Noğay'ın kendilerini geçmesini engelledi. Hızını arttırıp tehlikeli bir şekilde araçlardan birini geçen Noğay aniden frene basınca, arkasında kalan Louis Ferrara yönetimindeki cip, otomobiline arkadan çarptı.
BİRBİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Maddi hasarlı kazanın ardından araçlarından inen taraflar birbirlerine hakaret ve tehditler savurdu. Polisin kısa sürede olay yerine gelmesiyle tartışma büyümeden önlenirken, taraflar birbirlerinden şikayetçi olunca polis merkezine götürüldü. Taraflar tehdit, hakaret ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçlamasıyla şikayetçi oldu.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Silifke Cumhuriyet Savcılığı Levent Noğay, Louis Ferrara ve Jared Hatcer hakkında, 'Hakaret ve tehdit' suçlamasından takipsizlik kararı verirken 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan 2'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Dava önümüzdeki günlerde Silifke Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.
ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ ETTİ
Levent Noğay, Silifke Cumhuriyet Savcılığı'nın hakaret ve tehdit suçlamasıyla ilgili verdiği takipsizlik kararına Mersin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak itirazda bulundu. ABD'li askerlerin trafik canavarı gibi davrandığını öne süren Noğay, "Aniden önüme çıkan ciplerin biri önümde biri de arkama geçip sıkıştırdı. Bu taciz yaklaşık 5 kilometre sürdü. Ölümden döndüm. Bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.