Adana’da ‘Suruç Katliamı’nın birinci yıldönümü kapsamında yapılan eylemle ilgili olarak ‘bomba’ ihbarı yapıldı. Söz konusu ihbar, ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu’nca sosyal medya üzerinden yapıldı. Kısa sürede yayılan ihbar nedeniyle polis, eylemin yapılacağı kentin en işlek noktasındaki parkta güvenlik önlemlerini arttırdı, eyleme katılanlar tek tek arandı. Park civarındaki bir iş merkezi boşaltıldı, ancak korkulan olmadı.
ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI UYARDI
Adana’da çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, ‘Suruç Katliamı’nın birinci yıldönümü nedeniyle kentin en işlek noktasında; Atatürk Caddesi ile İnönü Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan İnönü Parkı’nda eylem yapacağını açıkladı. Eyleme sadece bir saat kala ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu’nun Twitter’daki ‘travelgov’ adlı resmi hesabından, ABD vatandaşlarına yönelik olarak ‘bomba’ uyarısı yapıldı.
BÖLGE GÜVENLİK İÇİN RİSKLİ
Saat 16.30’da söz konusu hesaptan atılan twette; İnönü Parkı’nda saat 17.30’da eylem yapılacağı bilgisi verilip, bölgenin güvenlik açısından risk oluşturduğu uyarısı yapıldı. Atılan bir başka tweette de İnönü Parkı ve çevresinin boşaltılması, bölgeden uzak durulması istendi. Bu ihbar, Adana polisini de harekete geçirdi; bölgedeki güvenlik tedbirleri arttırıldı. Parkın çevresinde adeta etten duvar örülürken, eyleme katılanlar da tek tek arandı.
TÜM ÇALIŞANLAR TAHLİYE EDİLDİ
Eylemin yapıldığı dakikalarda İnönü Parkı’nın tam karşısında yer alan Sabancı İş Merkezi’nde çalışanlara da binayı tahliye etmeleri yönünde uyarılar yapıldı. İş merkezindeki çalışanlar, kısa sürede bölgeden tahliye edildi. Tüm bu gelişmelerin ardından protestocular, ‘Suruç Katliamı’nın birinci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı, bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. İnönü Parkı’nda da hayat normale döndü.