DİYARBAKIR'da 9 yaşındaki kız kardeşine değişik zamanlarda 5 kez tecavüz etmekle suçlanan 18 yaşındaki B.A. hakkında, 22.5 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre Yenişehir İlçesi'nde ailesiyle birlikte oturan B.A., ağabeyi B.A.'nın zincirleme tecavüzüne maruz kaldı. 2011 yılında meydana gelen olay, B.A.'nın yaşadıklarını okuldaki arkadaşına anlatması üzerine ortaya çıktı. Bunun üzerine küçük kız ailesinden alınarak Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi. Olayla ilgili şüpheli ağabey B.A. tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamede, şüphelinin olay tarihinde 9 yaşında olan kızkardeşinin tehditle elbiselerini çıkarttığı ve tecavüz ettiği belirtildi.
'RUH SAĞLIĞI BOZULDU'
Cumhuriyet Savcısı, B.A.'nın kardeşine normal yoldan ve ters ilişki yöntemiyle 5 kez tecavüz ettiğini, bu şekilde nitelikli cinsel istismar suçunu işlediğini kaydetti. İddianamede, tecavüz olayının ardından 8 yaşındaki B.A.'nın alınan psikiyatri raporunda, ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Savcı, küçük kardeşi olan mağdureye karşı nüfuz kullanıp, tehdit ederek birden fazla kez nitelikli cinsel istismar suçunu işlediği gerekçesiyle, B.A.'nın 22.5 yıla kadar ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
'KENDİSİNİ DÖVDÜM DİYE'
İddanamenin Diyarbakır 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından, sanık B.A.'nın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasında savunması alınan sanık B.A., "Kardeşim, yaramazlık yaptığında kendisini dödüğüm için bana iftira attı. Kesinlikle suçlamayı kabul etmiyorum. Kardeşimin başından geçen bir olaydan dolayı psikolojisi bozuktur. Bana kızdığı için hakkımda iftirada bulunmuştur. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
ANNE: KIZIM OĞLUMA İFTİRA ATIYOR
Daha sonra söz verilen çoklarına annesi L.A. da, "Kızım oğluma iftira etmiştir. Neden iftira ettiğini bilmiyorum. Böyle bir olay olmamıştır. Kızım yurtta olduğu için sürekli ağlamakta ve eve gelmek istemektedir. Kızım önceki ifadelerini kabul etmemektedir" diye konuştu.
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, mağdurun ifadesinin psikolog ve kamera eşliğinde alınabilmesi için duruşmayı erteledi. Mahkeme, mağdurun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilerek, beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin rapor aldırılmasına karar verdi.

FB(GG/COŞ)