Tolga YANIK/KONYA, () - KONYA'da dün ilkokul 3'ncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki R.S.'yi iddiaya göre "Ben senin amcanım" diyerek zorla otomobiline bindirip kaçırmak isteyen ve polis tarafından gözaltına alınan 40 yaşındaki balıkçı A.P., ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Suçlamaları kabul etmeyen A.P.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, ''Babasının bana 50 lira borcu vardı. Amacım, parayı almak için korkutmaktı. Kaçırmak değildi.''dediği öğrenildi. 
Selçuklu İlçesi Işıklar Mahallesi Tanyıldızı Sokak'ta oturan Orgeneral Bedrettin Demirel İlkokulu öğrencisi R.S., dün saat 08.40'da evinden çıkıp, aynı sokaktaki okuluna gitmek istedi. İddiaya göre 40 yaşlarında bir erkek, R.S.'ye "Ben senin amcanım" diyerek otomobile binmesini istedi. R.S. de "Ben sizi tanımıyorum. Siz benim amcam değilsiniz" diyerek, ayrılmak istedi. Bunun üzerine şüpheli tarafından zorla otomobiline bindirilmek istenen R.S., elinden kurtularak yakınlardaki bir markete sığındı.
Market sahibinin haber vermesiyle gelen polislere olayı anlatan R.S., "Bana 'ben senin amcanım' dedi. Ben de sizi tanımıyorum dedim. Sonra da kaçtım. Daha önce görmüştüm, ama kim olduğunu bilmiyorum'' dedi.
Polis yaptığı inceleme şüphelinin 'cinsel taciz ve küçük yaşta çocuğa cinsel istismar, yağma ve adam yaralama' gibi suçlarından yaklaşık 30 kaydı olan A.P. olduğunu saptadı. A.P.'nin daha önce R.S.'nin ablasını da taciz ettiği ve babasının da A.P.'yi dövdüğü öne sürüldü.
A.P.,  dün Seydişehir'e gitmek istediği sırada otobüs terminalinde polis tarafından gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen A.P.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, ''Babasının bana 50 lira borcu vardı. Amacım, parayı almak için korkutmaktı. Kaçırmak değildi'' dediği öğrenildi.
A.P., polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. 

TY(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)