SAMSUN'da 1 hafta önce bir evden hırsızlık girişiminde bulunan ve doğum yapmasına 12 gün kaldığı için nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan 18 yaşındaki Gülcan G. bugün yine aynı suçtan yakalandı. Hırsızlık suçundan nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli, yine, doğum yapacağı gerekçesiyle, adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Olay, İlkadım İlçesi Kılıçdede Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, dün, 56 yaşındaki N.Ö. adlı kadın yalnız yaşadığı evinde banyodayken, bu sırada hırsızlık suçundan sabıkalı 9 aylık hamile Gülcan G., kapı ziline bastı. Kapıyı açan olmayınca da sert bir cisimle vurup, kapıyı açarak içeri girdi. Şüpheli, yatak odasında N.Ö.'nün içinde 130 lira ile 10 euro ve banka kartlarının bulunduğu cüzdanını aldı. Gülcan G. evde çalınacak değerli eşya aradığı sırada N.Ö. banyodan çıktı ve oturma odasında şüpheli ile karşılaştı. N.Ö. paniğe kapılırken, Gülcan G. kaçtı.
N.Ö.'nün polisi arayarak hamile bir kadının cüzdanını çaldığını söylemesi üzerine araştırma yapan ekipler, bu sabah Canik İlçesi Karşıyaka Mahallesi'nde Gülcan G.'yi gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramada, N.Ö.'nün cüzdanı bulunurken, Gülcan G. suçlamaları kabul etmeyerek, "Hamileyim ve zamanım geçti. Bugün doğum yapmam lazımdı" dedi. Ancak N.Ö. tarafından da teşhis edilen Gülcan G. nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, kadının doğumuna az bir zaman kaldığını belirterek adli kontrol altında tutulması kaydıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
Öte yandan, Gülcan G. bu olaydan yaklaşık 1 hafta önce de başka birinin evine hırsızlık amacıyla girmiş ve ev sahibi tarafından yakalanarak polise teslim edilmişti. Gülcan G., o zamanda nöbetçi mahkeme tarafından doğumuna 12 gün kaldığı gerekçesiyle serbest bırakılmıştı.