Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 84 yaşındaki Meliha Yiğitoğlu'nu başına tuğlayla vurup göğsünden bıçaklayarak öldürmek suçundan tutuklanan eski kiracısı 22 yaşındaki Barış Can İlgicioğlu'nun yargılanmasına başlandı. İlgicioğlu yaşlı kadını, kendisine 15- 20 lira yol parası vermediği için öldürdüğünü söyledi.
Olay, 30 Mayıs 2014 günü Kırmızıtoprak Mahallesi Arslan Sokak'taki 5 katlı apartmanın ikinci katında meydana geldi. 155 polis imdat hattını aynı sokaktaki telefon kulübesinden arayan bir kişi, "Yalnız yaşayan yaşlı kadın evinde hareketsiz yatıyor. Başından da kan geliyor" ihbarında bulundu. Polisler yakınlarına açtırdıkları evin oturma odasında Meliha Yiğitoğlu'nun başına tuğla ile vurulmuş, sol göğsünden bıçaklanmış ve bağırmaması için de ağzına bez konulmuş haldeki cesediyle karşılaştı.
KİRACININ OĞLU
Polis ekipleri evde ve ihbarda bulunulan apartmanın önündeki telefon kulübesinde parmak izi araştırması yaptı, 155 Polis imdat hattına yapılan ihbarın ses kaydını da incelemeye aldı. Ses kaydı aynı semtte oturan çok sayıda kişiye dinlettirildi. Sesin öldürülen Meliha Yiğitoğlu'nun bir dairesinde 2004- 2012 yılları arasında kiracı olarak oturan ailenin oğlu Barış Can İlgicioğlu'na ait olduğu belirlendi. Gözaltına alınan İlgicioğlu polislere, başka bir kente gitmek için eski ev sahipleri olan Meliha Yiğitoğlu'nun evine gittiğini ve yol parası isteğini, vermeyince kendini kaybedip onu öldürdüğünü itiraf etti.
PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Cinayet sanığı Barış Can İlgicioğlu'nun yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan İlgicioğlu pişman olduğunu belirterek kedini şöyle savundu:
"Olaydan birkaç gün önce evden ayrılmıştım ve 3 gündür yemek yememiştim. Sokaklarda kalmıştım. Olay günü eski ev sahibimiz Meliha Yiğitoğlu'nun evine gittim. Bana belki sofra kurar, ekmek verir diye düşündüm. Allah razı olsun bana çay verdi. Çayımı içtim. Kendisinden borç para istedim. Yol parası için 15- 20 liraya ihtiyacım vardı. Ancak beni tersledi. Kapıdan çıkarken bana 50 kuruş vererek gazete almamı istedi. İstediği gazeteyi alıp getirdim. Bana 50 kuruş vererek gazete almaya göndermesi gururuma dokundu. Olay günü psikolojik rahatsızlığım nedeniyle kullandığım ilaçlarımı da almamıştım. Amacım kendisini öldürmek değildi. Bayıltıp 15- 20 lira alıp oradan uzaklaşacaktım. Ancak ne olduğunu anlamadım. Evde bıçak buldum ve rastgele salladım. Ellerimi yıkayıp polisi aradım. Ben bu suçu işleyecek birisi değilim. Olay yeri yakınlarında bir- iki saat oyalandım. Olayın ertesi günü de polis merkezi önünde dolaştım. Amacım beni yakalamalarıydı. Evden bir şey almadan çıktım. Pişmanım."
Mahkeme heyeti sanık Barış Can İlgicioğlu'nu psikolojik rahatsızlığının ve akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar vererek, duruşmayı 5 Ağustos 2014 tarihine erteledi.
FOTOĞRAFLI