ANTALYA'da güvenlik görevlisi 37 yaşındaki karısı B.K.A ile lüks mağazalara girerek yaklaşık 800 bin lira değerinde hırsızlık yaptığı iddia edilen 34 yaşındaki M.A, 170 güvenlik kamerasının incelenmesiyle yakalandı. Hırsızlığı gerçekleştirdiği işyerlerinde dışkısını bırakarak imzasını attığı öne sürülen M.A'nın, evini depo olarak kullandığı belirtildi.
Muratpaşa İlçesi'nde lüks mağazaların bulunduğu Lara Bölgesi'ndeki 10 farklı işyerinin 2 ay içerisinde soyulması polisi harekete geçirdi. İşyerlerinin soyulma yöntemi ve bırakılan izler nedeniyle, olayı aynı kişi ya da kişilerin gerçekleştirebileceği kanısına varan polis, çevredeki 170 güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Olay saatlerinden önce ve sonrasını saniye saniye takip eden Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yanlarında çok sayıda poşet taşıyan bir kadın ve erkeğin olduğunu belirledi. Hırsızlık şüphelilerinin giriş yaptığı sitenin görüntülerine ulaşan polis, adresi kısa sürede belirledi.
EVİN İKİ ODASI BALIK İSTİFİ MALZEME DOLU
Dün akşam saatlerinde evde yakalanan B.K.A ile kocası M.A gözaltına alınırken, 4 odalı evde arama yapan polis, evin iki odasının kapısını güçlükle açtı ve içeride çalınan 10 işyerine ait malzemelerin depolandığını belirledi. Kamyonet yardımıyla evden çıkarılan malzemeler arasında yüzlerce çocuk ve yetişkin elbiseleri, kolilerce bijuteri malzemesi, 100'e yakın lüks kol saati, onlarca top mefruşat malzemeleri, lüks kol çantaları ve elektronik eşyaların olduğu tespit edildi.
İfadeleri alınan şüphelilerden M.A'nın soyacağı işyerlerine birkaç gün önceden gidip gece yarısı keşifler yaptığı, olay günü ise içeri girebileceği kadar camı kırıp hırsızlığı gerçekleştirdiği anlaşıldı.
DIŞKI İLE İMZA
Eski aşçı olan M.A'nın, işyerine dışkısını yaparak imzasını bıraktığı, eşiyle poşetlere doldurduğu malzemeleri yoldan çevirdikleri ticari taksilerle evlerine götürdükleri belirtildi.
7 aylık evli olan M.A ve B.K.A'nın soyduğu öne sürülen bijuteri ve giyim mağazasının olayın ardından iflas ettiği öğrenildi. Meydana gelen zarar nedeniyle işyerlerini açamayan mağdurların malzemeleri sahiplerine teslim edilirken, çok az bir kısmının pazarlarda elden çıkarıldığı kaydedildi. Sorguları tamamlanan karı-koca hırsızlık şüphelileri adliyeye sevk edildi.