ARTVİN'in Şavşat İlçesi'ne bağlı Kocabey Köyü'nde elektrik kontağından çıkan yangında, ikişer katlı 3 ahşap ev ve 2 ahır yandı. Yangında ölen ve yaralanan olmadı.
Olay, dün saat 19.30 sıralarında Şavşat'a 23 kilometre uzaklıktaki Kocabey Köyü'nde meydana geldi. Arifbey Tokdemir’e ait 80 yıllık 2 katlı ahşap evde elektrik kontağından yangın çıktı. Evde kimsenin olmadığı sırada çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek hemen yanındaki Murat Tokdemir ve Coşkun Tokdemir’e ait ev ve ahırlara sıçradı. Köylülerin haber vermesiyle gelen Şavşat ve Ardahan’dan itfaiye ile AFAD ekipleri alevlere müdahale etti. Ancak itfaiye, binaları saran alevleri kontrol altına almakta güçlük çekti. Bu sırada yangının diğer evlere sıçramaması için çevrede önlem alındı. Bazı evler ise tahliye edildi.
Artvin, Şavşat ve Ardahan’dan gelen 9 itfaiye aracıyla yapılan 6 saatlik çalışma sonucu yangın güçlükle kontrol altına alındı. Yangında ikişer katlı 3 ahşap ev ile 2 ahır tamamen yandı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

DA(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)