Hakan ÇELİKBAŞ / SAMSUN, () - SAMSUN'da balkona çıkıp tabancayla rastgele ateş eden, intihar edeceğini söyleyen ve ilginç istemlerde bulunan 50 yaşındaki Adnan E., 8 saat süren konuşmanın ardından ikna edilip gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.
Olay dün İlkadım İlçesi Kazımkarabekir Mahallesi TOKİ bloklarında meydana geldi. Taksicilik yapan Adnan E. 14 katlı apartmanın 3 katındaki evinin balkonuna çıkarak tabancayla ateş etmeye başladı. Silah sesini duyan komşuları polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis, balkonda olan şüpheliyi eve girip gözaltına almak istedi. Ancak başına tabancayı dayayarak intihar edeceğini söyledi. Polis şüpheliyi girişiminden vazgeçirmek için ikna etmeye çalıştı. Bir türlü sakinleşmeyen Adnan E., balkondan ipe bağlağı poşeti aşağı sarkıtarak, "Arkadaşlarıma et göndereceğim diye söz vermiştim. Bu eti onlara gönderin" dedi. Polisler arkadaşlarının adresini alıp eti göndereceklerini söyledi. Bir süre sonra yoldan araç geçmesini istemeyince, polis yolu trafiğe kapadı.
8 SAAT SONRA İTFAİYE MERDİVENİYLE ALINDI
Sabaha karşı başladığı intihar girişimini 8 saat sürdüren ve ilginç isteklerde bulunan Adnan E., güçlükle ikna edildi. Ancak bu kez kapının önüne eşyaları yığdığını belirterek, "Kapı açılmaz. Bende açamam. Beni buradan alın" demesi üzerine itfaiye merdiveniyle aşağıya indirilen Adnan E. gözaltına alındı.
Bugün de ruhsatsız silah bulundurmak ve genel güvenliği tehlikeye düşürmek suçlarından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Adnan E., adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI















FOTOĞRAFLI