İZMİR'de, DHKP-C üyesi olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılandığı mahkemece 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Ferit Mutlu geçen pazar günü ailesiyle birlikte yaşadığı evde yakanıp cezaevine konuldu. Mutlu’nun Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kente gelmesinden üç gün gönce yakalanmasının, 'canlı bomba' eylem hazırlığıyla ilişkilendirilmesine avukatı tepki gösterdi.
İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2011 yılı Ocak ayında, 6 aydır sürdürdüğü teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, daha önceden haklarında defalarca işlem yapılan terör örgütü DHKP-C üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Aralarında, Doğançay Yardımlaşma ve Dayanışma, İzmir Özgürlükler ve Yamanlar Özgürlükler Derneği'nin de bulunduğu 8 ayrı adrese baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, örgütsel doküman, yayınlar, çeşitli kurum ve kuruluşları gösteren krokilere el konuldu. Operasyon kapsamında, emekli öğretmen F.A. (52), Konak'taki bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni Z.Ç.D. (46), müteahhit M.S.D. (52), T.Ş. (29), B.A. (28), N.Y. (25) ve Ferit Mutlu (28) gözaltına alındı.
7 zanlıdan 5'i tutuklanırken, öğretmen Z.Ç.D. ve B.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütü üyesi olmak ve yasadışı gösteri yapmak' suçlarından tutuklu yargılanan Ferit Mutlu ve diğer sanıklar, dava aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ferit Mutlu geçen yıl 9 Mayıs'ta polisin İstanbul Okmeydanı'nda bulunan Gençlik Federasyonu’na yaptığı baskında da gözaltına alındı, serbest kaldı.
YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI
İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi yargılama sonunda Ferit Mutlu’ya 7.5 yıl hapis cezası verdi. Duruşmalara gelmeyen Ferit Mutlu hakkında yakalama ve tutuklama kararı çıkartıldı. Harekete geçen polis, geçen pazar sabahı Ferit Mutlu'yu anne, baba ve kardeşleriyle yaşadığı Buca'daki evinde uyurken yakaladı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, Mutlu, adliyeye sevk edildi. Ferit Mutlu'ya hakkındaki tutuklama kararı hakim tarafından yüzüne okunup, Kırıklar F 2-Tipi Cezaevi'ne götürüldü.
AVUKATI KARALAMA KAMPANYASI
Ferit Mutlu'nun İzmir’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçtiğimiz Çarşamba günü katıldığı 5'inci İzmir İktisat Kongresi’nden üç gün önce yakalanması bazı basın organlarında farklı yorumlandı. Ferit Mutlu’nun 'canlı bomba olduğu, eyleme hazırlandığı' değerlendirmelerine emniyet yetkilileri karşı çıktı. Mutlu’nun avukatı Dinçer Çalım da, müvekkili ile ilgili gazetede çıkan haberin asılsız olduğunu söyledi. Çalım, müvekkilinin, iki yıl önce tutuklanıp, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakldığı ve yargılama sonunda 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı davadan dolayı, hakkında yakalama kararı bulunduğunu, tutuklanmasının da bu davadan dolayı aldığı cezadan olduğunu söyledi. Avukat Dinçer Çalım, kararı temyiz ettiklerini, dosyanın da Yargıtay'da bulunduğunu, haberin müvekkilini karalamayı amaçladığını iddia etti, bununla ilgili suç duyurusnda bulunup tazminat davası açacaklarını söyledi.

BK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)