Cihan KAYA/KÖYCEĞİZ (Muğla), () - MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki evinden 65 gün önce işe gideceğini söyleyerek ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 60 yaşındaki Şevki Sancar'ın ormanlık alanda dere yatağı içinde cesedi bulundu. Sancar'ın çürüyen cesedi, kesin ölüm nedenini belirlenebilmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Sazak Mahallesi'nde hayvan alıp satan 4 çocuk babası Şevki Sancar, geçen 28 Şubat günü, Çayhisar Mahallesi'ne iş için gitmek üzere evinden ayrıldı. Bir daha evine dönmemesi üzerine çocukları, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Bölgede çalışma başlatılmasına rağmen AKUT, jandarma ve köylüler, Sancar'ın izine rastlamadı.
Akköprü Mahalesi'nde çobanlık yapan 65 yaşındaki Dursun Demirtaş, Bozburun Mahallesi'ndeki ormanlık alanda keçi otlatırken, dere yatağında çürümüş bir erkek cesedini fark etti. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekiplerince başlatılan araştırma sonucu, ölen kişinin Şevki Sancar olduğunu belirlendi. Sancar'ın üzerindeki kıyafet ile yanında bulunan poşette taşıdığı iş kıyafetlerinin ailesi tarafından tespit edildiği belirtildi. Ancak Sancar'ın kayıp olduğu gün üzerinde bulunan cüzdan ve cep telefonu bulunamadı. Sancar'ın çürüyen cesedi, kesin ölüm nedenini belirlenebilmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Çoban Dursan Demirtaş, ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Cinayet ihtimali üzerinde de duran polis ekipleri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.
Sancar'ın damadı petrol istasyonu sahibi 36 yaşındaki Serkan Turan, "Evden çıktığı günden beri kendisini arıyorduk. Bugüne kadar izine raztlamamıştık. Hiç ummadığımız bir yerde bir çoban tarafından cesedi bulundu. An azından artık bir mezarı olacak" dedi.

CK(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)