ADANA'da 23 yaşındaki Bahri Yiğit, bir işyerinden 6 kutu çikolata ile dizüstü bilgisayar çaldığı iddiasıyla tutuklandı. Hırsızlık anı işyeri kameraları tarafından saniye saniye görüntülenince yakalanan şüpheli, "Çikolataları eşe dosta hediye etmek için aldım" dedi.
Olay, geçen 11 Ekim'de merkez Seyhan İlçesi'nin Kurtuluş Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Ömer Kavran, çikolata ve çiçek sattığı işyerine sabah geldiğinde, dizüstü bilgisayar ve rafta bulunan 6 kutu çikolatanın yerinde olmadığını fark edince durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, işyerine yan taraftaki giyim mağazasından girildiğini belirledi. İşyerindeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, olayın saniye saniye görüntülendiğini saptadı.
Ahşap havalandırma penceresinin camını kırarak işyerine giren hırsızın, etrafı inceledikten sonra kasayı bir süre karıştırdıktan sonra masa üzerindeki dizüstü bilgisayar ile 6 kutu çikolatayı çaldığı belirlendi.
Kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin, hırsızlık suçundan birçok kez işlem yaptıkları Bahri Yiğit olduğunu belirledi. Evinde gözaltına alınan Yiğit'in ikinci el eşya alım satımı yapan bir firmaya sattığı bilgisayara da el konuldu. Suçunu itiraf eden Bahri Yiğit'in, "Kasayı aradım, para bulamayınca bilgisayarı aldım. Çikolataları da eşe dosta dağıtmak için aldım" diye ifade verdi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.