ADANA'daki Siber Suçlarla Mücadele Şubesi (SSM) ekipleri, Almanya merkezli çalışan sanal kumar çetesine yönelik yaptığı operasyonda, şebekenin Türkiye liderinin de aralarında bulunduğu 36 şüpheliyi gözaltına aldı. 'Şike' davasının sanıklarından Nurettin Günay'ın da şüpheliler arasında bulunduğu öğrenildi.
Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Almanya merkezli bir internet sitesinin Türkiye'de sanal kumar oynattırarak haksız kazanç elde ettiği bilgisini aldı. Paralı üyelik ve şifre ile giriş yapılan siteyi takibe alan ekipler, bilişim uzmanları, sanal devriye yaparak 6 ay boyunca hareketleri izledi. Çete üyelerinin kullandığı bilgisayarların IP numaralarını ve hesap hareketlerini belirleyen polis, 2 Kasım'da operasyon başlattı. Adana merkezli yapılan operasyonda, İstanbul, Antalya, İzmir, Mersin ve Siirt'teki 49 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.
ŞİKE DAVASININ 1 NUMARASI ÇETE LİDERİ ÇIKTI
Baskınlarda 49 cep telefonu, 13 hard disk, 31 dizüstü bilgisayar, 11 tablet, 3 masaüstü bilgisayar kasası ele geçiren ekipler 36 zanlıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılar arasında, 2011 yılında gerçekleştirilen şike operasyonu davasının 1 numaralı sanığı olan Nurettin Günay'ın da olduğu bildirildi. Günay'ın lideri olduğu sanal kumar çetesinin hesaplarındaki toplam 27 bin 500 TL'ye el kondu.
DÜĞÜN YERİNE NEZARETE
Şebekenin Adana temsilcisi olan Eray Acımış'ın da operasyondan bir gün önce düğün kınası yaptığı, düğünün ardından yurt dışına çıkmayı da planladığı belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan zanlılar, yasadışı bahis, internet üzerinden kumar oynatmak suçlarından adliyeye sevk edildi.