Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), () - ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde, iş bulamadığı için bunalıma giren evli ve 6 kız çocuğu babası 35 yaşındaki H.Ç., inşaatı devam eden belediye binasına çıkıp intihara kalkıştı.
Eşi ile çocukları Altındağ İlçesi'ndeki bir barakada kaldığı öğrenilen H.Ç., Kazan'da inşaat halindeki belediye hizmet binasına çıkarak intihar edeceğini söyledi. H.Ç., işsiz olduğu için çocuklarına bakamadığını, Karabük'ün Cumaali Köyü'nde yaptığı evinin çatısını da kapatamadığı için buraya taşınamadıklarını söyledi. Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Emniyet Müdürü Ömer Bülent Akdoğan'ın ikna çabaları ve verilen söz üzerine intihardan vazgeçirilen H.Ç., indirildi.
Kazan Belediyesi'ne götürülen H.Ç., burada psikolog eşliğinde Kaymakam ve Belediye Başkanı ile sorunlarını paylaştı. Çocukları için mama ve bez alınan H.Ç.'ye, bir daha böyle bir girişimde bulunmaması şartıyla yaklaşık 900 TL'yi bulan evinin çatısını yapma sözü verildi. H.Ç.,, daha sonra Emniyet'teki ifadesinin ardından çocuklarının yanına gönderildi.
Daha önce de intihar teşebbüslerde bulunduğu öğrenilen H.Ç.'nin psikolojik sorunları olduğu, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün iş sözü vermesine rağmen çalışmayı kabul etmediği öğrenildi.

HP(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)