Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde 7 Mayıs’ta Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi binasından 70 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası çalınması olayına karışan 4 şüpheli, Plaka Tanıma Sisteminde (PTS) yaklaşık 6 bin aracın incelenmesi sonucu, kiralık araçtan kimlikleri belirlenerek gözaltına alındı.
Kulaca Mahallesindeki Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi binasına 7 Mayıs’ta giren hırsızlar, açtıkları çelik kasada bulunan 70 bin lira değerindeki para ve ziynet eşyası ile güvenlik kamerası kayıtlarının tutulduğu cihazı çalarak kaçtı.
İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili soruşturma kapsamında onlarca kişinin ifadesine başvurdu ve hem olay yeri çevresinde, hem de ilçe girişlerindeki 35 güvenlik kamerasının kayıtlarını inceledi. PTS kayıtlarında 6 bin dolayında aracın plakalarını da araştıran ekipler, zanlıların bulunduğu aracın, Bursa’da bir şirketten kiralandığını tespit etti.
ARAÇ TAKİP SİSTEMİYLE BEKLEDİĞİ BELİRLENDİ
Söz konusu araçtaki takip sistemini incelemeye alan ekipler, aracın Kulaca Mahallesine girdiğini ve kooperatif önünde yaklaşık iki saat beklediğini belirledi. Kiralama şirketinin kayıtlarından kimlikleri tespit edilen zanlılar M.S, H.M, E.I. ve Ş.M, Bursa'daki evlerinde gözaltına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığında ifadeleri alınan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

SA(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)