Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da psikolojik sorunları olduğu belirtilen 28 yaşındaki Aykut Topaloğlu, 5'inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti.
Olay, merkez Çukurova İlçesi'nin Güzelyalı Mahallesi'nde Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde saat 14.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, uzun zamandan beri ruhsal sorunları bulunan Aykut Topaloğlu, annesi Gülay ile babası Yılmaz salonda otururken, hava alma bahanesi ile balkona çıktı. Oğlunun kendine zarar vereceğini düşünen anne Gülay Topaloğlu, kontrol etmek için arkasından hareket etti. Bu sırada balkonun panjurlarını aralayan Aykut Topaloğlu, 5'inci kattan kendini boşluğa bıraktı.
Oğlunun atladığını gören anne Gülay Topaloğlu, bağırarak yardım istedi. Annenin çığlıklarını duyan apartman sakinleri aşağıya indiklerinde Aykut Topaloğlu'nu yerde hareketsiz  buldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansa alınarak müdahale edilen Aykut Topaloğlu kurtarılamadı.
GEÇEN YIL DA ATLAMAYA KALKIŞMIŞ
Uzun zamandan beri psikolojik tedavi gördüğü kaydedilen Aykut Topaloğlu'nun geçen yıl da intihara kalkıştığını belirten yakınları şunları anlattı:
"Psikolojik sorunları vardı. Bu yüzden de çalışmıyordu. Geçen yıl da balkondan aşağıya atlamak istemişti. Son anda annesi durumu fark edip kollarından yakalamış, komşuların yardımıyla kurtarılmıştı. O olaydan sonra durumu düzelmeye başlamıştı. Ama 2 gün önce kızkardeşi evlendi. Belki onun ayrılığına dayanamamış olabilir."
Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Aykut Topaloğlu'nun cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI