Yüksel KOÇ - Cem TURSUN / İSTANBUL, () 2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Mülkiye Demir Kılınç, İnfaz Savcılığı'na başvurarak cezasının bir kez daha ertelenmesini istedi. Ceza ertelenmezse anne Kılınç, 5,5 aylık ikiz bebekleri Lorin ve Özgür ile birlikte 19 Mayıs'ta cezaevine girecek. Mülkiye Kılınç, “Çocuklarım bu 1 yıl içinde yürümeye başlayacaklar, cezam 1 yıl ertelenirse cezaevinde onlarla daha rahat ederim" dedi.
On gün sonra Lorin ve Özgür adındaki 5,5 aylık ikizleri ile cezaevine girmeye hazırlanan Mülkiye Demir Kılınç (31), cezasının 1 yıl süre ile ertelenmesi için dilekçe verdi.
Mülkiye Demir Kılınç, eşi Ahmet Demir ve Avukatı Hanım Serençelik ile birlikte bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Daha önce 10 ay süre ile cezası ertelenen Mülkiye Demir Kılınç, bir kez daha erteleme talebinde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yaptı.

"BEBEKLERLE CEZAEVİNE GİRMEYE KARARLIYIM"
Kılınç, “Çocuklarımla birlikte cezaevine girmeye kararlıyım. Bunu uzun uzun düşündük. Kendi pedagoglarımızla, doktorlarımız da sorduk. Şu aşamada çocuklarımın yanımda olması gerekiyor. Çok küçükler, daha 5,5 aylıklar ve dördüncü aydan itibaren anneyi kaybetme korkusu yaşıyorlarmış. Anneden ayrı kalma sendromu, yoksunluk sendromu yaşıyorlarmış. Bu durumda mecburen yanımda götüreceğim. Maalesef 19 Mayıs'ta da cezaevi yolu görünüyor. Bebeklerimi alıp cezaevine gideceğim" dedi.

'CEZAEVİ STRESİNDEN SÜTÜM KESİLDİ'
Mülkiye Demir Kılınç, “Bebeklerimi maalesef mamayla besliyorum. Çünkü yoğun stres sonucu 15 gün emzirebildim, sonrasında sütüm kesildi. Şu anda mamayla besliyorum. Bebeklerim biraz daha büyüsün, biraz daha toparlansın öyle girelim istedik. Değerlendireceklerini söylediler. Bir sene ertelenirse en azından çocuklarım1.5 yaşında olacaklar, yürüyecekler. O emekleme süreci cezaevinde geçmemiş olacak. Yürümeye başladıklarında cezaevine götürürsem daha rahat bakacağım orda. 1 yıl ertelenirse benim için çok iyi olacak" diye konuştu.

AVUKAT: CEZANIN ERTELENMESİ ÇOCUKLARIN YARARINA
Avukat Hanım Serençelik ise "Bugün infazın ertelenmesi talebinde bulunduk. İnfaz Kanunu'nun 16 maddesine istinaden infazın en az 1 yıl geriye bırakılması talebinde bulunduk. Talebimizi değerlendireceklerini beyan ettiler. Bekliyoruz. Gerekçe olarak müvekkilimin 5.5 aylık ikiz bebeklerini gösterdik. İkiz bebeklerin daha çok küçük olduğu, anneye ihtiyaçlarının olduğu bu aşamadan infazın ertelenmesinin çocukların yararına olduğu düşüncesiyle erteleme istedik. Yasada doğum yapan kadınların infazının geriye bırakılmasına ilişkin hükümler var, biz de bunlardan yararlanmak için başvurduk. Başvuru sayısı için bir sınırlama yok" diye konuştu.

ANNELER GÜNÜNÜ GALATASARAY'DA KUTLAYACAK
Mülkiye Demir Kılınç'ın eşi Ahmet Kılınç ise eşinin ilk anneler gününü bu Pazar günü kutlayacağını hatırlatarak, “Pazar günü İnsan Hakları Derneği'nin bir etkinliği olacak Galatasaray Meydanı'nda. 'Mülkiye'nin ilk anneler gününde Mülkiye'yi yalnız bırakmıyoruz' etkinliği" dedi.
İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) çalışanı Mülkiye Demir Kılınç hakkında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütüne yardım ettiği' gerekçesiyle açılan davada verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay'ca onanmıştı.

(BB) (FOTOĞRAFLI)