İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, taksi şoförü 59 yaşındaki Hüseyin Sever'i 5 lirasını alıp öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan Ü.G., Ç.Y. ve E.Ş, hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 18'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, geçen 18 Mayıs'ta Doğanlar Mahallesi 1410 sokakkta boş arazide meydana geldi. Balçova'daki, Dokuz Eylül Hastane Taksi Durağı'nda çalışan emekli dört çocuk babası Hüseyin Sever, taksisine Alsancak semtindeki Şair Eşref Bulvarı'ndan binen kimliği belirsiz iki kişiyi Bornova'ya götürdü.
Sokakta taksiyi durduran iki kişi, 5 lirasını gaspettikleri şoför Sever'i tabancayla vurdu. İki şüpheli sokak içerisinde kendilerini bekleyen bir otomobile binerek uzaklaştı. Bir firmanın gece bekçisi silah seslerini duyup, polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, cebinde 800 TL bulunan Sever'in yaşamını yitirdiğini belirledi.
Olayın ardından özel ekip kuran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, taksimetresinde 43 lira yazılı olan taksinin kent içinde nerelere gittiğini tespit etmek için, GPS kayıtları ile 15 kilometrelik yol güzergağında bulunan 200'e yakın işyeri ve mobese kamerası görüntülerini inceledi. Bir görüntüde zanlıların kiraladıkları beyaz renkli Ford Focus marka otomobil belirlendi. Ekipler, beyaz Ford Focus marka araçları mercek altına aldı. Sonunda aracın bir rent'a car şirketinden kiralandığı tespit edildi. Polis, bir ay önce kiralanan aracı teslim etmeye gelen, bir restoranda çalışan, İzmir'de oturan E.Ş.'yi (19) yakaladı. E.Ş'nin ifadesi ve elde edilen bilgiler doğrultusunda, diğer zanlıların kimlikleri de belirledi. Antalya'da bulunan diğer zanlılar Ü.G. (26) ve birçok suçtan sabıkalı Ç.Y. (28) bir arkadaşlarının evine girerken, suçta kullanılan tabancayla birlikte yakalandı. Adliyeye sevk edilen üç zanlı tutukklandı.
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sedat Özgün, zanlılar Ü.G., Ç.Y. ve E.Ş., hakkında 'kasten adam öldürme, gece yağma yapma ve ruhsatsız silah taşamak' suçlarından, ağırlaştırılmış müebbet ile 18'er yıl hapis cezası istemiyle, dava açtı.
Taksici Hüseyin Sever'i öldürdüğü iddia edilen bir çocuk babası Ç.Y.'nin ifadesinde olayı, "Ü.G ile Antalya'dan iş bulmak için İzmir'e geldik. Alsancak'ta bir aylığına ev ve araba kiraladık. Daha önceden tanıdığımız E.Ş., ile birlikte içkili restoranda çalışmaya başladık. Paramız bitince de gasp yapmak için plan yaptık. Taksiciyi olayın olduğu yere götürdük. E.Ş. de bizi kiralık araçla arkamızdan takip edip, bir sokak geride bekledi. Taksiciye durup, ışıkları söndürmesini söyledik. Para vermesini istedik. İşe yeni çıktığını belirterek cebinde bulunan 5 lirayı verdi. Kendisi 'Beni mi öldüreceksiniz' diye çıkıştı. Gaza basıp kaçmak isdedi. Ben de silahı çıkartıp ateş ettim. Araba aşağıya doğru kayıyordu, el frenini çekip durdurdum. Bizi bekleyen araca bindik. Eve gidip eşyarımızı topladık, Antalya'ya gittik" sözleriyle anlattığı öğrenildi. Ü.G., Ç.Y. ve E.Ş.'nin önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI