ADANA'da, sokağı süpüren temizlik işçisini kürekle döverek, cebindeki 5 lira ile cep telefonunu gasp ettiği öne sürülen 31 yaşındaki Müjdat Doğru'ya, 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.
Olay, 3 Temmuz 2013 tarihinde merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Selahattin Eyyubi Mahallesi'ndeki Papatya Caddesi'nde meydana geldi. Temizlik işçisi Hacı Çil ile seyyar  ayakkabı boyacısı Müjdat Doğru arasında sigara konusunda tartışma çıktı. Tartışma sırasında iddiaya göre Doğru, Çil'i kürekle dövdü. Çil, yolda karşılaştığı polis ekibine "Beni darp ederek cebimdeki 5 lira ile cep telefonumu gasp ettiği" diyerek Doğru'dan şikayetçi oldu. Suçlamayı kabul etmeyen Doğru, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Hakkında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan  sanık Doğru, savunmasında şöyle dedi:
"Boyadığım ayakkabıyı sahibine verip döndüğümde sigara ve çakmağımın yerinde olmadığını fark ettim. Sokağa süpüren müştekiye sorduğumda 'Ben süpürdüm' dedi. Yüzüme de tükürdü. Ben kendisini darp etmedim. Yere düşen cep telefonu ile 4 lirasını aldım. Kendisi de oradan gitti. 1 saat gelmesini bekledim. Polisle geldi. Suçlamaları kabul etmiyorum." 
Hacı Çil ise, Müjdat Doğru'nun kendisine sigarasının nerede olduğunu sorduğunu ifade ederken, "Görmediğimi söyleyince kürekle saldırdı. Sonra da cebimdeki para ve cep telefonumu aldı. Ancak maddi kaybım olmadığı için şikayetimden vazgeçiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık Doğru'yu 'Yağma' suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezasıyı 8 yıl 4 aya indirirken tutukluluk halinin devamına karar verildi.