5 Kişilik Türk Aile Meriç'ten Yunanistan'a Servetle Geçtiler
Yunanistan polisi, Türkiye sınırı yakınındaki Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrinde 1'i kadın, 1'i de çocuk 5 Türk vatandaşını 'ülkeye izinsiz girdikleri' gerekçesiyle yakaladı.
ÇANTADAN SERVET ÇIKTI
FETÖ üyesi oldukları sanılan şüphelilerin, perşembe günü Meriç Nehri'nden botla Yunanistan'a geçtikleri belirtildi. Yunan medyasına göre, siyasi sığınma talebinde bulunacaklarını söyleyen şüpheliler, yakalandıklarında beraberlerinde içi para dolu bir valiz de taşıyorlardı. Dedeağaç'taki yerel haber siteleri, valizdeki paranın 'bir servet olduğunu' iddia ettiler. Şüphelilerden 1'inin doktor, 2'sinin ise armatör olduğu da iddialar arasında. Yunan polis kaynakları ise söz konusu iddiaları ne doğruladılar ne de yalanladılar.

5 ASKERİN MÜLAKATI TAMAM

Darbe girişiminden sonra, 16 Temmuz'da askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 2'si binbaşı, 4'ü yüzbaşı 2'si de başçavuş 8 askerle ilgili ise yeni gelişmeler yaşandı. Askerlerin avukatı Stavrula Tomara, siyasi sığınma talebi Atina'daki İltica Komisyonu tarafından reddedilen bir askerin dün temyize başvurduğunu söyledi. İltica Komisyonu'yla mülakatları yarıda kesilen ve başvuruları kabul edilmeyerek dosyaları arşive kaldırılan iki asker de, mülakatlara devam edilmesi talebinde bulundular. Geri kalan 5 askerle ilgili olarak İltica Komisyonu mülakatları tamamladı. Komisyonun kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.
SAYI 23'E YÜKSELDİ
Askerler dışında Yunanistan'a kaçan ve FETÖ üyesi oldukları sanılan Türk vatandaşlarının sayısının 23'e yükseldiği belirtilmişti.