Tolunay DUMAN/ TARSUS (Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda organize suç örgütü kurdukları iddiası ile 23 kişi gözaltına alındı.
Mersin'de genelinde faaliyet gösteren bir suç örgütünü çökertmek için Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde bir çalışma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yapmış oldukları çalışmada suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, örgüt faaliyetleri kapsamında adam öldürme, adam öldürmeye azmettirme, adam yaralama, adam yaralamaya azmettirme, intihara yönlendirme, nitelikli yağma, darp, tehdit ve soruşturmanın seyrini değiştirme suçlarını işleyen organize suç örgütünü deşifre etti.
Örgütle ilgili tüm delillerin toplanmasının ardından operasyon için düğmeye basıldı ve Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Tarsus Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, Asayiş, Özel Harekat ile Önleyici Hizmetler Şube müdürlüklerinde görevli 220 personelin katılımıyla 5 ilde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Mersin Tarsus, Adana, İstanbul, Hatay ve Antalya'da gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında suç örgütü liderleri, yöneticileri ve üyelerinden oluşan 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 5 ruhsatsız tabanca, 7 şarjör, 3 sahte kimlik, 95 değişik çapta mermi, 1 kasatura, 1 çelik yelek, 1 suçta kullanılan banka kartı, 1 diz üstü bilgisayar, 1 bilgisayar kasası ve 4 cep telefonu ele geçirildi.
Gözaltına alınan 23 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sevki sırasında Özel Harekat Polisleri ve 2 'Akrep' diye tabir edilen polis aracı da görev aldı. Ayrıca polis, geniş güvenlik önlemi aldığı sevk güzergahında kuş uçurtmadı.

FOTOĞRAFLI