İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde, adının A.R. olduğu söyleyen kişi, nüfusta kaydının bulunmadığını ve bu nedenle kimliksiz yaşadığını söyleyerek, 48 metrelik baz istasyonu direğine çıktı. Yaklaşık 30 saat direkte bekleyen A.R., yorgun düşünce inmeye ikna oldu.
Ören Mahallesi'ndeki 48 metre yüksekliğindeki baz istasyonu direğine çıkan ve isminin A.R. olduğu öğrenilen adamı görenler durumu polise, itfaiye, sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine ayrıca UMKE, AFAD ve AKUT ekipleri de geldi. Daha önceden değişik kentlerde benzer eylem yaptığını ve sonuç alamadığını bağıran A.R., nüfusta kaydının bulunmadığını ve bu nedenle kimliksiz yaşadığını söyleyerek yardım istedi. UMKE'de görevli bir psikoloğun yaptığı ikna görüşmelerine rağmen A.R., indirilemedi.
Baz istasyonunun bir teknik ekibi ile AFAD görevlisi direğe tırmanarak A.R. ile iletişime geçmek istedi. Direğin en uç noktasına kadar ilerleyen ekipler, A.R.'den herhangi bir tepki alamayınca güvenlik sebebi ile tekrar aşağıya indi. Dün sabah başlayan ve 30 saat süren ikna çalışmaları bugün öğlen saatlerinde sonuç verdi. Yorgun düştüğü belirtilen A.R., indi. A.R., sağlık kontrolü sonrası İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Olayı merakla izleyenler de rahat bir nefes aldı.

ÜY(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)