22 Temmuz operasyonunda, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 49 kişiden 4'ünün sorgulanması tamamlandı. Kalan 45 kişinin 45 kişinin sorgusuna “sahur ve yorgunluk dikkate alınarak” bugün  saat 09:00'a kadar ara verillmişti. Sorgulamalara bu gün devam edilecek.

Gece saat 03.00 sıralarında gözaltına bulunan polislerin avukatı Ömer Turanlı gazetecilerin karşısına geçerek bir basın açıklaması yaptı. Avukat Turanlı, adliye önünde yaptığı açıklamada 49 kişiden sorgusu tamamlanan kimsenin olmadığını vurgulayarak, “Bilal Gümüşdağlı, Ensar Doğan, Adem Demir, Serdar Bayraktar. Kısa süre içerisinde bu kişilerin sorguları tamamlanacak. Bu sorgular bittikten sonra mahkeme ara verecek. Sabah saat 09.00 sıralarında da kalan 45 kişinin sorguları başlayacak ve gün boyu devam edecek. Öyle sanıyorum ki bayramın ilk günü de sorgular olacak. Şuan itibariyle gözaltındaki polislerin tahliyesi mümkün değildir. Bu 4 kişinin sorgulamasından sonra hakim dinlenmeye çekilecektir. Avukat arkadaşlar da dinleneceklerdir. Ailelere sesleniyorum, ailelerde kendilerini buna göre ayarlasın. Burada bekleyip tahliye kararı olacak beklentisine kapılmasınlar” diye konuştu.

“DUA EDİYORLAR, SOHBET EDİP NAMAZ KILIYORLAR”

Avukat Ömer Turanlı, içeride gözaltındaki polislerle görüştüğünü belirterek, “Arkadaşlarda bir ümitsizlik ya da bir yılgınlık yok. Ben böyle dik duran insanlar görmedim. Biz hakim beye derdimizi anlatalım. Zaten arkadaşlarımız oturuyorlar, dua ediyorlar. Sohbet edip namaz kılıyorlar. Tevekkül içerisinde bu arkadaşlar hareket ediyorlar. Bu insanlar vatanını, milletini, insanlığı düşünmüşlerdir. Bunun dışında hiçbir şekilde bir menfaatin peşinde koşmamışlardır. Menfaatinden dolayı eğilmemişlerdir.” şeklinde konuştu.

YURT ATAYÜN HAKKINDAKİ İDDİALARA YALANLAMA

Avukat Ömer Turanlı, Yurt Atayün’ün itirafçı olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine, “Bunu ben duymamış olayım. Yurt müdür böyle bir şey duysa kalp krizinden ölür. Bu Yurt müdüre yapılabilecek en büyük hakaret, en büyük alçaklık ve şerefsizliktir. Yurt Müdür böyle bir adam değildir” şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAF)