BOLU Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık için özel olarak eğitilen, 42 şehirde 127 hırsızlık yapıp 3 şehirde bulunan villalarda yaşayan 4 kişiyi Eskişehir'de yakaladı.
Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Borazanlar, Bahçelievler ve Gölyüzü mahallelerinde evlerden yapılan hırsızlık olaylarının ardından geniş çaplı soruşturma başlattı. Şüphelilerin eşkalleri tespit edilerek 5 ay süren teknik takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Bolu'dan Diyarbakır'a giden özel bir ekip, şüphelileri adım adım takip etti. 4 kişi gittikleri Eskişehir'de yakalanarak gözaltına alındı. Bolu'ya getirilen M.İ.K., M.E.Y., T.M. ve H.E.'nin Türkiye'nin 42 ilinde hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.
Şüphelilerin yakalanmasıyla birlikte 127 faili meçhul hırsızlık olayı da aydınlatıldı. Şüphelilerin küçük yaşlardan itibaren hırsızlık için özel olarak eğitildiği, M.İ.K., M.E.Y., T.M. ve H.E.'nin İstanbul, Bursa ve Diyarbakır'da lüks bir hayat yaşadıkları, villalarda yaşamlarını sürdürerek pahalı spor otomobiller kullandıkları öğrenildi.
4 kişi Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.