KAHRAMANMARAŞ’ta, birlikte yaşadığı uzman çavuş Ömer A.’nın kendisini terk etmesiyle bunalıma giren 41 yaşındaki Nilgün G., ilk eşinden olan 4 yaşındaki oğlu İsmail E.G.’yi de yanına alarak çıktığı 7 katlı binanın çatısından atlamaya kalkıştı. 2 saat boyunca gözyaşı döken Nilgün G. ve çocuğu bir anlık dalgınlığından faydalanan polisler tarafından kurtarıldı.
Olay, bugün sabah saatlerinde Trabzon Bulvarı’nda bulunan Müftülük Meydanı’nda meydana geldi. İddiaya göre ilk eşinden boşanan ve Andırın İlçesi’nde uzman çavuş olarak görev yapan Ömer A.’dan ayrılan Nilgün G., cadde üzerinde bulunan 7 katlı Merve Apartmanı’nın çatısına çıktı. Ölmek istediğini söyleyen kadını fark edenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi.
Polislerin caddeyi tek yönlü trafiğe kapatmasının ardından itfaiye erleri zemine havalı brandalar açıldı. Sağlık görevlilerinin de hazır bekletildiği caddede toplanan vatandaşlar intihar girişimini merakla izledi. Polislerin ikna çabasına olumsuz yanıt veren ve zaman zaman oğlunu ayağa kaldırarak yürekleri ağza getiren Nilgün G., olay yerine çağırılan psikolog ile ilk eşinin ailesi tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Tüm çabalara rağmen ikna olamayan Nilgün G., polisler tarafından bir anlık dalgınlığından faydalanılarak kucağındaki oğluyla 2 saatin sonunda kurtarıldı. Nilgün G., ambulansla hastaneye götürülürken, kucağındaki oğlu İsmail E.G. ise polisler tarafından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

MY,ÖP(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)