SAMSUN'da geçen yıl ağustos ayında, 4 yaşındaki kız çocuğu H.G.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 21 yaşındaki Halil İbrahim Tanışık, 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suçlamaları kabul eden sanık, "Bir an şeytana uydum. Psikolojik sorunlarım var" dedi.
Olay, Atakum İlçesi İstiklal Mahallesi'nde geçen yıl ağustos ayında meydana geldi. İddiaya göre, Ordu'da oturan ve iş bulmak amacıyla Samsun'a gelen Halil İbrahim Tanışık, bir otele yerleşti. Ardından da iş bulmak için dolaşırken, akşam saatlerinde oturdukları evin bahçesinde oynayan H.G.'yi gördü. Tanışık, küçük kızı kolundan tutup apartman boşluğuna sokarak elle taciz etti ve dudaklarından öptü. Korkan kız, ağlayarak sanığın yanından kaçıp, apartmanın yanında işyeri bulunan babasının yanına gitti. Kızının tişörtünde lekeler gören baba, durumu anlamak için H.G. ile konuştu. Kızı başına gelenleri anlatınca baba, polise giderek şikayetçi oldu.
Çevredeki ve apartmandaki güvenlik kameraları incelenerek kimliği belirlenen Halil İbrahim Tanışık, 3 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı. Küçük kızın tişörtündeki lekeler incelendiğinde sanığa ait sperm olduğu belirlendi ve Tanışık, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'hürriyetten yoksun bırakma ve cinsel istismar' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan sanık, suçlamaları kabul ederek, "Bir an şeytana uydum. Psikolojik sorunlarım var" diye konuştu. Mahkeme, sanığı, 'cinsel istismar' suçundan 12.5 yıl hapis cezasına çarptırdı, 'hürriyetten yoksun bırakma' suçundan beraatine karar verdi.