Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () ORTAKÖY'de sokakta yürüdüğü sırada, hiç tanımadığı kişinin silahından çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu Erkan Bektaş(27) adlı garsonun ölümü ile ilgili soruşturma tamamlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Sertan Varmaşlı adlı sanığın "kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.  

"4 KİŞİYİ DE ÖLDÜRMEYİ AMAÇLADI"
Savcılık iddianamesinde, bir çorbacıda kız arkadaşına laf atıldığı iddiasıyla 4 kişilik grubun üstüne kaçarlarken ateş açan Sertan Varmaşlı'nın amacının bu kişileri öldürmek olduğu ancak isabet ettiremediği için amacına ulaşamadığı belirtiliyor.

KURŞUNLARDAN BİRİ YOLDAN GEÇEN GARSONU ÖLDÜRDÜ
İddianamede bu saldırganın silahından çıkan kurşunlardan birinin iş çıkışı evine gitmeye çalışan ve o sırada yoldan geçen garson Erkan Bektaş'ın başına isabet ederek ölümüne yol açtığı anlatılıyor.

MAHKEME İDDİANAMEYİ KABUL ETTİ
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Halit Kırşehirli tarafından hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

OLAYIN AYRINTILARI ANLATILIYOR
İddianamede, şüpheliler Cengiz Menteş(43) ve Sertan Varmaşlı'nın(39) yanlarında kız arkadaşları ile birlikte gece 03.00'da çorba içmek için Ortaköy'e gittikleri belirtildi. Oturdukları restoranda bulunan 4 kişilik erkek grubunun, şüpheli Cengiz Menteş'in kız arkadaşı L. A.'ya laf attığının belirtildiği iddianamede, “Bunun üzerine Cengiz Menteş, belindeki silahını çekerek, 'hepinizin kafasına sıkarım' diyerek tehditlerde bulundu. Müştekilerden Hasan Basri'ye namluyu doğrultacağı sırada yine müştekilerden Savaş Bakbak silahı eli ile aşağıya bastı. Bu sırada silah yere düştü" denildi.

"AMACI DÖRDÜNÜ DE ÖLDÜRMEKTİ"
Diğer şüpheli Sertan Varmaşlı'nın düşen silahı yerden aldığı sırada 4 arkadaşın restorandan kaçtıkları belirtilen iddianamede, “Şüpheli Sertan Varmaşlı, kaçan müştekiler Basri Acar(32), Ümit Kadat(32), Murat Koygun(33) ve Savaş Bakbak'ın(29) kaçtığı yöne doğru onları hedef alarak peş peşe 6-7 el ateş etti. Amacı müştekileri öldürmekti, ancak isabet ettiremedi. Bu eylemi teşebbüs aşamasında kaldı. Ancak yaptığı atışlar sonucu mermilerden biri, çalıştığı işyerinden çıkıp arkadaşları ile evine giden müştekilerden Semra Bekdaş'ın kardeşi Erkan Bekdaş'ın başına isabet etti" denildi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANACAK
Maktül Erkan Bekdaş'ın kafasına isabet eden kurşun nedeni ile öldüğü belirtilen iddianamede, Sertan Varmaşlı'nın 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İddianamede diğer şüpheli Cengiz Menteş'in de silahlı tehdit suçunu işlediği belirtildi. Bu suçu 4 kez işlediği belirtilen Cengiz Menteş'in 8 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

YK (MK)