ÇORUM’un Mecitözü İlçesi'nde arazi anlaşmazlığında 4 kişiyi tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 44 yaşındaki Ömer Ardaş hakkında 4 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istendi.
Geçen yıl Ekim ayında Çorum'un Mecitözü İlçesi Aşağı Körücek Köyü'nde meydana gelen olayda, arazi anlaşmazlığı nedeniyle akrabaları olan Nazegül Üzlü (49), Ahmet Yalvaç (36), Bahri Üzlü (40) ve Faik Üzlü'yü (41) çıkan tartışma sonrası tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ömer Ardaş (44) ile ilgili iddianame hazırlandı. Çorum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, savcılık sanık hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.
Ömer Ardaş, savcılıktaki ilk ifadesinde, "Dört kişiyi öldürdüm, pişmanım. Ancak, benim üstüme çok geldiler. Arazim çok olduğu için beni hep kıskandılar. Benim arazim çok. Bu nedenle bu insanlarda beni çekemez oldu. Her fırsatta beni küçük düşürmek için büyük çaba gösterdiler. Ben önce tartıştığı ve bana sopayla vuran Ahmet Yalvaç’ı öldürüp köye merkezine geldim. Burada da Nazegül Üzlü, Bahri Üzlü ve Faik Üzlü ile tartıştım, sonra da onları öldürdüm" diye ifade vermişti.
Duruşmanın önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

YÇ(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)