MUĞLA’nın Datça İlçesi’ne bağlı Karaköy Köyü’ndeki iki odalı bir evde elektrik kontağından çıkan yangında, 4 kişilik aile ölümden döndü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü, 2’si çocuk 4 kişi ise dumandan etkilendi.
Datça’ya bağlı Karaköy Köyü’nde yaşayan 33 yaşındaki Abdullah Kıbrıslı’ya ait köy evinde, dün saat 17.00'de akşam yemeği hazırlığı yapılırken, diğer odada başlayan yangın hızla büyüdü. Yangını son anda fark eden Abdullah Kıbrıslı ve 30 yaşındaki eşi Ayşe Kıbrıslı kendi çabalarıyla alevleri söndüremeyince, çocukları 6 yaşındaki Naim Kıbrıslı ile 3 yaşındaki Ege Kıbrıslı’yı da yanlarına alarak evden çıktı. Dumandan etkilenen aile fertleri, olay yerine çağrılan sağlık ekibi tarafından ambulansla Datça Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından üçüncü çocuğuna hamile olduğu öğrenilen Ayşe Kıbrıslı ile ailenin diğer fertleri Marmaris Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
İTFAİYE ARAÇLARI GÜÇLÜKLE ULAŞTI
Köyün en uç noktasında bulunan ve dar sokaklar nedeniyle itfaiye aracının ulaşmakta zorluk çektiği ev alev alev yanarken, yangın söndürme çalışmaları güçlükle yapılabildi. İtfaiye ekipleri arazözleri tarladan geçirdikten sonra, yanan eve ulaşıp alevlere müdahale edebildi. 1 saat süren çalışmalar sonucu yangın çevreye sıçramadan söndürüldü, evdeki tüm eşyaların yanıp kül olduğu belirlendi. İlk incelemede, yangının elektrik kontağından çıktığı kanaatine varıldı.
Öte yandan aile fertlerinden baba Abdullah Kıbrıslı ile iki oğlu taburcu edilirlerken, anne Ayşe Kıbrıslı’nın önlem amaçlı olarak bir süre daha tedavi altında tutulacağı öğrenildi. Jandarmanın yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

MÇ (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)