MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 34 yıl önce 22 yaşındayken ortadan kaybolan 2 çocuk annesi Duriye Vural'ın cesedi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından evinin yakınındaki bir su kuyusunda arandı. Boşaltılan su kuyusunda yapılan aramada, Vural ile ilgili herhangi bir bulguya ulaşılamadı.
İki çocuk annesi Duriye Vural, 1980 yılında kayınvalidesinin Bayır Mahallesi'ndeki evinden tüp almak için markete gitmek üzere çıktı. Ancak, bir daha kendisinden haber alınamadı. O yıllardaki sıkıyönetim nedeniyle Vural Ailesi'nin kısıtlı olarak yapabildiği arama çalışmalarından da sonuç alınamadı. Aradan 34 yıl geçmesine rağmen Vural'dan bir iz bulunamadı.
Vural'ın kız kardeşi Ceylan Çatak, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında kayıp kişilerle ilgili bir programa katıldı. Programa telefonla katılan bir kişi, Çatak'a kız kardeşini yöredeki su kuyularında aramaları söyledi. Bunun üzerine Vural'ın yakınları savcılığa başvurup, su kuyularında arama yapılmasını istedi.
Savcılığın talimatı üzerine Vural'ın evinin bulunduğu Bayır Mahallesi Demderesi Mevkisi'ndeki 20 metre derinliğindeki su kuyusunda jandarmanın gözetiminde AKUT Milas ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Suyu boşaltılan kuyuda yapılan aramada Vural ile ilgili hiçbir bulguya rastlanmadı. Aramalara bölgedeki diğer su kuyularında da devam edileceği bildirildi.
Annesinin öldüyse mezarını, yaşıyorsa kendisini bulmak istediklerini belirten 36 yaşındaki İsmet Vural, "1979 yılında babam cinayete kurban gitti. O yıllarda cinayet suçu amcamın üzerine atıldı. O da sıkıyönetim döneminde, kendisine yapıldığını ileri sürdüğü baskı ve işkence ile suçu üstelenmek durumanda kalmış. 5 yıl haksız yere cezaevinde yattı. Halen daha babamı kimin vurduğu belli değil. Babam öldürüldükten bir yıl sonra sonra bu defa annem ortadan kayboldu. O günden bu yana da kendisinden en ufak bir haber alamadık" dedi.
Kuyudaki çalışmada herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine ise Vural, "Annem hala yaşıyor olabilir" diyerek, ümidini yitirmediğini söyledi.

FOTOĞRAF