ERZURUM'da otomobile aldıkları 3 kişinin telefonlarını gasp eden 23 yaşlarındaki Kurbani Özcan ile Murat Ağdaş, 'nitelikli yağma ve kişi hürriyetini tahdit' suçundan 40'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında sanıklardan Kurbani Özcan, "Arkadaşım bana 'hayalet' isminde bir ilaç verdi. Bu ilacı alkolle birlikte aldık. Ne yaptığımdan haberim yok" dedi.
Olay geçen 14 Haziran gecesi merkez Aziziye İlçesi'nde meydana geldi. Dadaşkent semtine giden son otobüsü kaçıran Muhammet A. (19), İbrahim C. (19), Onur T. (19) ve Enes S. (18) yürüyerek gitmeye karar verdi. Bu sırada Kurbani Özcan yönetimindeki  otomobil 4 arkadaşın yanında durdu. Kurbani Özcan ve yanındaki Murat Ağdaş 4 arkadaşı otomobile davet etti. Bir süre ilerledikten sonra otomobile aldıkları kişilerden cep telefonunu isteyen Kurbani Özcan, veren olmayınca sinirlendi. Otomobili yolun kenarındaki ormanlık alanda durduran Özcan ve Ağdaş 4 kişiyi indirdi ve tehditle 2'sinin cep telefonununa el koydu.
İlk olaydan 15 dakika sonra aynı yöntemle Muhammet Emin Ş. (16) ile Nurullah K.'yi (17) de otomobile alan kafadarlar, 1 cep telefonunu daha aldı. Otomobilin plakasını alan gençlerin şikayeti üzerine yakalann Kurbani Özcan ve Murat Ağdaş tutuklandı. 
'HAYALET' DENEN İLAÇ İÇTİK
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 6'ıncı kez hakim karşısına çıkan Kurbani Özcan ve Murat Ağdaş suçlamaları kabul etmedi. Özcan ifadesinde şunları söyledi:
"Murat'la beraber geziyorduk. Arkadaş bana 'hayalet' isminde bir ilaç verdi. Bu ilacı alkol ile birlikte aldık. Ne yaptığımızdan haberimiz yok. Aracı ben kullanıyordum. Durakta bekleyen dört öğrenciyi aldık. Öğrenci olduklarını ve paralarının olmadığını söylediler. Biz de Dadaşkent'e kadar götürdük. Daha sonra koltuğun altında bir cep telefonu buldum. Otomobildeki kişilerin cep telefonlarını gasp etmedim."
40'AR YIL HAPİS
Mahkeme heyeti Kurbani Özcan ve Murat Ağdaş'ı, 3 kişinin cep telefonunu gasp ettikleri gerekçesiyle 'birden fazla kişi ile gece vakti yağma' suçundan 30'ar yıl, 6 kişiye yönelik yaptıkları 'birden fazla kişi ile hürriyeti tAhdit' suçundan 10'ar yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme sanıkların hükümle birlikte tutukluluk durumlarının devamına karar verdi