Ali AKSOYER/İSTANBUL, () KADIKÖY'de 81 yaşındaki A.N.Ç. adlı kadını telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp dolandırmaya çalışan 3 kişi gerçek polislere yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kadıköy'de 26 Mart'ta meydana gelen olayda A.N.Ç. isimli yaşlı kadını telefonla arayan şüpheliler kendilerini polis olarak tanıtarak banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyledi. Şüpheliler A.N.Ç.'den bankadaki parasını çekerek bir poşete koymasını ve kendilerinden talimat beklemesini istediler.

Bankadan para çekmeye çalışan kadının durumundan şüphelenen banka personeli durumu daha önceden benzer durumlar için kendilerini uyarak Güven Tumleri Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bankaya gelen polis ekipleri yaşlı kadına durumu anlatarak dolandırılmak üzere olduğu anlattı. Önce gerçek polislere inanmak istemeyen  A.N.Ç.  güçlükle ikna edildi.

Şüphelileri yakalamak için hazırlanan plan gereği 25 bin lira görünümü verilen kağıt parçaları bir poşetin içine konularak A.N.Ç.'ye verildi. A.N.Ç.'den şüphelilerin isteklerini kabul etmiş gibi yapması istendi. Bankadan içinde kağıt parçaları bulunan poşetle çıkan A.N.Ç. bir süre sonra cep telefonuyla arayan şüpheli tarafından yönlendirilmeye başlandı. Kadının peşinden giden güven timleri, onu takip eden 3 kişiyi tespit etti. Düzenlenen operasyonda H.T.(26), İ.E.(38) ve H.T.(34) gözaltına alındı. 

Polisle işlemleri tamamlanan telefon dolandırıcısı 3 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. 
(BB)