SAMSUN'da üç lise öğrencisini bıçakla yaraladıkları suçlamasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki İ.Ç. ve 17 yaşındaki S.Ö. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay dün İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri 16 yaşındaki Batuhan Y., 17 yaşındaki Mücahit A. ve 16 yaşındaki Muhammet C., daha önce omuz atma nedeniyle tartışarak kavga ettikleri, yaralamadan suç kayıtları bulunan İ.Ç. ve S.Ö. ile Gazi Parkı girişinde karşılaştı. İki grup arasında sözlü başlayan tartışma kavgaya dönüştü. İ.Ç. ve S.Ö., Muhammet C.'yi kolundan, Mücahit A.'yı bacağından ve karın boşluğundan, Batuhan Y.'yi ise kol ve vücudunun 4 yerinden bıçaklayıp olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan öğrencilerden Batuhan Y.'nin durumunun ağır olduğu bildirildi. 
Olayın ardından yakalanan ve emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen İ.Ç. ve S.Ö. çocuk savcısına verdikleri ifadenin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.