Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde eşi, kayınvalidesi ve onun dini nikahlı eşini av tüfeği ile öldürüp ateşe vererek kaçtıktan 4 gün sonra yakalanan 43 yaşındaki Hüseyin G., ifadesinde eşini tüfekle yaraladıktan sonra çirkin olması ve kimsenin yüzüne bakmaması için yaktığını söyledi. Hüseyin G., büyük mutfak tüpüyle başına vurduğu kayınvalidesini de hala yaşaması üzerine benzin döküp ateşe verdiğini söyledi.
Geçen cuma günü meydana gelen olayda işsiz Hüseyin G., şiddet gördüğü gerekçesiyle 3 ay önce evi terk edip annesinin yanına yerleşen 18 yıllık eşi köy okulunda temizlik görevlisi 39 yaşındaki Gülay G., kayınvalidesi 59 yaşındaki Fatime Kayabaşlık ve onun dini nikahlı eşi 64 yaşındaki Salih Bostancı'yı av tüfeği ile öldürdü. Hüseyin G., kayınvalidesi ve eşini üzerine benzin döküp ateşe vererek kaçtıktan 4 gün sonra dün akşam saatlerinde, iki köyün arasındaki yolda yürürken jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
'BİR ARADA YAŞAMAMIZI ENGELLEDİ'
Dün gece Çaycuma Adliyesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Hüseyin G., mahkemedeki ifadesinde eşi Gülay G. ile daha önceki problemleri nedeniyle ayrı yaşadıklarını, 16 ve 17 yaşlarındaki iki kızının kendi yanında kaldığını, eşinin ise annesinin yanına yerleştiğini söyledi. Eşi ile birçok kez bir arada yaşamak için girişimde bulunduğunu ancak kayınvalidesinin eşinin kafasını karıştırarak bunu engellediğini ileri süren Hüseyin G., olay günü pazarda eşiyle karşılaştığını, barıştırması için Salih Bostancı ile konuşmak istediğini, ancak onun konuşmadığını, kayınvalidesinin de kendisine sırtını döndüğünü söyledi.
'HALA YAŞIYORDU, BENZİN DÖKÜP ATEŞLEDİM'
Sinirlendiğini ve Güdüllü Köyü yakınında daha önce benzin koyduğu çeşmenin yanına giderek kendisini yakmak istediğini anlatan Hüseyin G., şöyle konuştu:
"Ancak sonra, 'Yanacaksak hep beraber yanalım' dedim. Benzin bidonunu alıp Güdüllü Köyü'ne gittim ve Salih Bostancı'nın evine açık mutfak penceresinden girdim. Evde bulunan ve emniyeti açık, içinde 3 fişek olan tüfeği aldım. Eve girdiklerinde önce kayınvalideme ateş ettim. Ama isabet ettiremedim. Kayınvalidem tüfeği tuttu. Arbede sırasında tüfek yeniden patladı ve saçmalar eşimin ayağına isabet etti. Bu sırada içeriye giren Salih'e ateş ettim. Kayınvalidem yine beni engellemeye çalışıyordu. Tüfekle ona vurdum. Tüfek kırıldı ve kayınvalidem bir parçasıyla bana vurdu. Elinde de bıçak vardı. Bıçağı alıp bacağına sapladım. Hala direniyordu. Büyük aygaz tüpünü alıp başına vurdum. Hala yaşıyordu ve direniyordu. Benzini üzerine döküp çakmakla ateşledim."
'ÇİRKİN OLSUN DİYE YAKTIM'
Eşinin bu sırada pencerenin dış tarafında telefonla konuşmaya çalıştığını anlatan Hüseyin G., "Telefonu istedim vermedi. Benzini üzerine serptim. Elimde yanan süpürgeyle ateşledim. Hafif alev aldı. Can havliyle bahçeye atladı. Süpürgeyi yanan kayınvalidemin üzerindeki ateşle tutuşturup ben de yanına gittim. Eşim orada oturuyordu. Yanma kesilmişti. Telefonu vermedi ve kırmaya çalıştı. Bana da 'Aşkım eve döneceğim, tekrar okulda çalışmaya başlayacağım' dedi. Ben de 'Senin kaç tane aşkın var?' dedim ve telefonu almaya çalışırken rehberdeki 'Aşkım' yazısını gördüm. Çirkin olsun, kimse yüzüne bakmasın diye öldürme amaçlı olmadan süpürgenin aleviyle tekrar tutuşturdum. Tekrar yanmaya başladı. Kafa kısmı yanmıyordu. Bir müddet yandıktan sonra kendisini aşağıya doğru attı ve yüz üstü yanmaya devam etti. Ben de ormana kaçtım" dedi.
'ALDATIP ALDATMADIĞINI BİLMEK İSTİYORUM'
Olay sırasında ve sonrasında kendisini de öldürmek istediğini, ancak yapamadığını belirten Hüseyin G., kaçtıktan 1 gün sonra köyüne dönüp birinden sigara aldığını, yakalanmasından 1 gün önce de yine köye gelip bir aileden yiyecek ve kıyafet alıp tekrar kaçtığını söyledi. Eşinin telefonunun yanında olmasına rağmen inceleyemediğini ifade eden Hüseyin G., "Telefonun incelenmesini istiyorum. En azından eşimin beni aldatıp aldatmadığını bilmek istiyorum" dedi.

YA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)