ADANA'da kaynak yapılan TIR'ın mazot deposunun patlaması sonucu 3 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla haklarında dava açılan atölye sahiplerinin yargılanmasına başlandı. Sanıklar suçlamayı kabul etmedi.
Olay, 23 Kasım 2013'de Cumhuriyet Mahallesi Karşıyaka Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. TIR sahibi 22 yaşındaki Şahin Demirel ile TIR'ın şoförü 46 yaşındaki Orhan Gök delinen yakıt deposuna yaptırmak için 43 yaşındaki Orhan Gedik ile ağabeyi 45 yaşındaki Cem Gedik'e ait egzoz ve radyatör atölyesine gitti. İddiaya göre sürücü Orhan Gök, depoda 130 litre mazot bulunduğunu söylemesine rağmen şüphelilerden Cem Gedik, 'Bir şey olmaz' diyerek kaynak yapmaya başladı. Kaynak makinesinin depoya temas etmesiyle birlikte depodaki mazot alev alarak büyük bir gürültüyle patladı.
3 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ YARALANDI
Depodaki mazotunda yanarak etrafa yayılmasıyla Şahin Demirel, Orhan Gök, işyerinde kaynakçı olarak çalışan 19 yaşındaki İsmail Ağamak ve Cem Gedik yaralandı. Olay sonrası hastaneye kaldırılan Şahin Demirel, İsmail Ağamak ve Orhan Gök hayatlarını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, atölye sahibi Orhan Gedik ile yaralı kurtulan kardeşi Cem Gedik hakkında 'Taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma' suçundan Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Tutuksuz sanıklar Orhan Gedik ile müşteki sanık Cem Gedik'in yargılanmalarına Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İşyeri sahibi sanık Orhan Gedik, patlama sırasında ölenlerin dükkanına geldiklerini ve delik olan mazot deposunu tamir ettirmek istediklerini belirterek, "O gün yapamayacağımı söyledim. Onlar da ısrar edince ben de 'Mazot deponuzu söktürüp, boşaltıp, yıkatıp getirin' dedim. Daha sonra malzeme almak için motosikletle ayrıldım. Ayrılmadan önce de araçlarını çekmelerini, deponun tamircide sökülmesi gerektiğini söyledim. Malzeme alacağım yere ulaştığımda telefon geldi olayı öğrendim" diye konuştu. Olayda ölen İsmail Ağamak'ın çırakları olup olmadığı sorusuna ise Orhan Gedik, "Yanımızda çalışan başka kimse yoktu" diye cevap verdi.
Sanık Cem Gedik ise, "Kardeşim iş yerinden ayrıldıktan sonra TIR'la iki kişi tankeri yolun kenarına çektiler. Depoyu sökmeye başladılar. Ben içeride kaynak yapıyordum o anda patlama oldu. Ben depoyu kaynatmıyordum" diye konuştu.
Ölen Şahin Demirel'in anne ve babası da sanıklardan şikayetçi olduklarını söyleyerek olayda ölen İsmail Ağamak'ın iş yerinde çırak olarak çalıştığını öne sürdü. Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI