HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısında yer alan Bab-Al Hava Sınır Kapısı, muhalif gruplar arasında cuma gününden bu yana devam eden çatışmalar nedeniyle kapatıldı. Bu nedenle geçiş yapamayıp bekleyen TIR'lar yaklaşık 20 kilometrelik kuyruk oluşturdu.
Cuma günü muhalif guruplar arasında başlayan çatışmaların Bab-Al Hava Sınır Kapısı ile kapıya yakın olan İdlib kentine bağlı Sarmada Kasabası arasında devam ettiği belirtildi. Suriye tarafından yaşanan çatışma nedeniyle de cuma gününden bu yana can ve mal güvenliği açısından TIR'ların Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışına izin verilmiyor. Kapının araç trafiğine kapatılması nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı önünde bekleyen yaklaşık 1500 TIR, 20 kilometrelik uzun bir araç kuyruğu oluşturdu.
Kapıda bekleyen TIR sürücülerinden Yasin Canlı, Mehmet İri ve Mehmet Koçak, Suriye tarafındaki sınır kapısında çatışma olduğu için geçişlere izin verilmediğini, bu nedenle de 3 gündür sınırda beklediklerini kaydederek, birçok TIR'da bozulabilecek malzemeler yüklü olduğunu, bu nedenle de kapının araç trafiğine bir an evvel açılması gerektiğini söyledi.
SURİYELİLER'İN GEÇİŞİNE İZİN VERİLİYOR
Araç trafiğine kapalı olan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda sadece Suriyelilerin geçişlerine izin veriliyor. Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyeliler, pasaport kontrolünün ardından Türkiye'ye alınırken, ülkelerine giden Suriyeliler ise önce "Sınırda çatışma var, can güvenliğiniz yok" sözleriyle uyarılıyor. Yetkililerin bu uyarılarına rağmen ülkelerine gitmek isteyen Suriyeliler'in geçişine izin veriliyor.
HASTA KADINI EL ARABASI İLE GÖTÜRDÜLER
Bu arada Suriyeli olduğu belirtilen ve hasta olduğu ileri sürülen bir kadın el arabasıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi. Üzeri battaniye ile örtülü olan hasta kadın, yakınlarının çektiği el arabasının üzerinde Suriye tarafına geçti.