Tolga YANIK / KONYA, () - KONYA'da 34 yaşındaki Hasan Hüseyin Çiçek, 3 çocuğunu odaya kilitleyip, tartıştığı eşi 33 yaşındaki Gönül Çiçek'i, başından av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Olaydan sonra jandarmayı arayan Çiçek, ''Eşimi vurdum. Gelin bakın'' diye ihbarda bulunduktan sonra kaçtı. 
Geçen Aralık ayında Hasan Hüseyin Çiçek hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı alındığı ve çiftin arasında boşanma davasının sürdüğü, yakınlarının araya girmesiyle de çocuklarıyla birlikte evi terk eden Gönül Çiçek'in de 15 gün önce eşiyle barışıp evine geri döndüğü öğrenildi.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Bozkır İlçesi Sarıoğlan Beldesi'ne bağlı Kildere Köyü'nde meydana geldi. iddiaya göre eşi Hasan Hüseyin Çiçek'ten şiddet gören Gönül Çiçek,  geçen aralık ayında jandarmaya giderek yardım istedi. Ardından kadının Cumhuriyet Savcılığı'na başvurması üzerine  Hasan Hüseyin Çiçek hakkında 1 ay 'evden uzaklaştırma' kararı alındı. Gönül Çiçek, yaşları 3 ile 11 yaş arasında değişen 2'si kız 3 çocuğunu yanına alıp köydeki babasının evine yerleşti. Ardından da boşanma davası açtı.
Gönül Çiçek, yakınlarının iknası sonucu yaklaşık 15 gün önce çocuklarını da alıp evine  döndü.
ÖLDÜRÜP JANDARMAYI ARADI
Hasan Hüseyin Çiçek, dün akşam yemek yedikleri sırada belirlenemeyen nedenle eşi Gönül Çiçek ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında 3 çocuğunu odaya kilitleyen Hasan Hüseyin Çiçek, iddiaya göre önce eşi Gönül Çiçek'i dövdü. Ardından ruhsatsız av tüfeğiyle eşinin üzerine ateş açtı. Başından vurulan ve kanlar içinde yere yığılan Gönül Çiçek, olay yerinde yaşamını yitirdi. Hasan Hüseyin Çiçek de jandarmayı telefonla arayıp, ''Eşimi vurdum. Gelin bakın" diyerek suç aleti tüfeği de yanına alarak kaçtı.
ÇOCUKLAR YAKINLARINA VERİLDİ
Hasan Hüseyin Çiçek'in ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve 112 sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler eve girdiklerinde Gönül Çiçek'in cansız bedeniyle karşılaştı. Diğer odada bulunan ve olaydan habersiz 3 kardeş evden çıkartılarak yakınlarına verildi. Gönül Çiçek'in cenazesi yapılan incelemenin ardından otopsi yapılamak üzere Bozkır Devlet Hastanesine Morguna kaldırıldı. Çiçek’in cenazesini gören yakınları ise sinir krizi geçirdi.
Kaçan Hasan Hüseyin Çiçek'in yakalanması için çalışma başlatan jandarma, köyün giriş ve çıkışlarında önlem aldı, köyün çevresindeki belde ve köyler ile dağlık arazide de arama çalışması başlattı.

TY(İA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)