ERZURUM'da geçen ağustos ayında kente 17 kilometre uzaklıktaki bir tesise yüzmeye giden ve paraları kalmadığı için evlerine yürüyerek dönerken 3 çocuğa çarparak ölümüne neden olan kamyonet sürücü İlhami Bıyıklı, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme İlhami Bıyıklı'nın hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.
Kaza, geçtiğimiz yıl 1 Ağustos günü saat 15.30 sıralarında Kars- Erzurum karayolu üzerinde Hamamderesi mevkiinde meydana geldi. Karayazı'dan Erzurum'a giden İlhami Bıyıklı yönetimindeki PTT Genel Müdürlüğü’ne ait 06 FA 3471 plakalı kamyonet, yaşları 9 ile 12 arasında değişen Kadir Atmaca, amcasının oğlu Canpolat Atmaca ve komşuları Ali Eren Düzgün’e çarptı. Çocuklardan biri kaza yerinde, 2’si ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan sürücü İlhami Bıyıklı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaza kurbanı 3 çocuk ise gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kaza ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, yaya olan çocuklar, aniden yola çıkmaları nedeniyle birinci derecede kusurlu bulunurken, sürücü ise ikinci derecede kusurlu görüldü. Ankara Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan ikinci raporda ise İlhami Bıyıklı'nın taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olduğu belirtildi. Hakkında 3-15 yıl arasında hapis cezası istenen İlhami Bıyıklı son duruşmada "Ben de bir babayım. Ailem mağdur, tahliyemi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti İlhami Bıyıklı'yı taksirle ölüme sebebiyet vermekten 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum etti ve hükümle birlikte tahliye edilmesini uygun buldu. Heyet ayrıca İlhami Bıyıklı'nın infazını tamamlamasının ardından iki yıl süre ile geçici olarak E sınıfı ehliyetine el konulmasını kararlaştırdı.