İçişleri Bakanlığı 28 belediyeye kayyum atadı. Batman ve Hakkari il Belediyeleri olmak üzere kayyum atananlar arasında 24'ü ilçe 2'si belde belediyeleri de bulunuyor.
İçişleri Bakanlığı, 24'ünün PKK / KCK, 4'ünün de FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi. Bu kişiler sabah 09.00 itibariyle görevlerine başladı.

KAYYUM ATANAN BELEDİYELER



İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bize Kanun Hükmünde Kararname’nin verdiği yetki 15 gündür. 15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimi teröristte değil, 28 belediyenin yönetimi Kandil’in talimatında değil, ay yıldızlı bayrağa kendini adamış insanların yönetimiyle devam edecektir. Sadece Güneydoğu ve Doğu’da değil Türkiye’nin hangi noktasında olursa olsun eğer bu konuda teröre bulaşmış, sadece PKK, KCK, Kandil terörüne değil, FETÖ terörüne de bulaşmış tüm belediyeler için de aynı şey geçerlidir" ifadelerini kullanmıştı.