Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’da geçtiğimiz mayıs ayında delilden suçluya gitmeyi amaçlayan Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü toplam 126 olaya müdahale etti. Bu suçlar arasında hırsızlık, oto hırsızlığı, cinayet, intihar, yangın ve kundaklama olayları var. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda toplam 27 olay aydınlatıldı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri 01-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında 10 evden ve işyerinden hırsızlık, 7 oto ve otodan hırsızlık, 19 gasp, yağma ve mala zarar vermek, 13 cinayet, 2 intihara teşebbüs, 6 şüpheli ölüm, 6 yaralama, 3 yangın ve kundaklama, 27 terör olayının aralarında bulunduğu 126 olaya müdahale etti. Yapılan incelemeler sonucunda bu olaylardan 19’nun faillerine ulaşıldığı belirtildi. Bir önceki ay meydana gelen ve Mayıs ayında zanlısı tespit edilen 8 olayla birlikte aydınlatılan olay sayısının 27’ye ulaştığı öğrenildi. Olay yerlerinden alınan örneklerin incelemesinin sürdüğü belirtildi.

Delilden suçluya gitmeyi amaçlayan Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünün ekiplerinin tamamı eğitimli personelden oluşuyor. Üzerlerindeki beyaz tulumlarla adeta bir doktor titizliği ile çalışan ekiplerin olay yerlerinde buldukları kıl, kan, tırnak gibi örneklerinden suçluların kimliklerini ortaya çıkardıkları belirtildi. Olay yerlerinde yapılan özel testlerle defalarca yıkanmasına rağmen kan izlerine ulaşıldığı ve DNA örnekleri alınabildiği belirtildi.