KADIKÖY'de bir okulda yedikleri yemekten zehirlenen 26 öğrenci, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Göztepe Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi, Oramiral Kemal Kayacan Sokak'taki Göztepe Ortaokulu'nda okuyan öğrenciler, okulda tavuk döner, çorba, pilav ve ayrandan oluşan öğle yemeğini yedi. İddiaya göre, yemeği yedikten sonra mideleri bulunan ve kusmaya başlayan 26 çocuk, akşam saatlerinde Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve çevredeki özel hastanelere kaldırıldı. Hastanelerin acil servislerinde tedavi altına alınan öğrencilere, serum bağlandığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

"YEMEKTEN SONRA MİĞDEM AĞRIMAYA BAŞLADI"

8'inci sınıf öğrencisi Duğhan Simit, "Biz okulda yemeğimizi yedik öğlen yemeğinden sonra dershaneye gittim. Sonra miğdem bulanmaya başladı. Sonra eve gittim kusmaya başladım. Yaklaşık bir saat sonra da miğdem çok ağrımaya başlayınca hastaneye gittik." dedi.

"DÖNER YEDİĞİM İÇİN RAHATSIZLANDIM"

Yemekten zehirlenen başka bir öğrenci ise, "Okulda tavuk döner yedim o yüzden oldu. Hastaneye geldik şu anda durumum iyi" diye konuştu.

"DAHA ÖNCE DE ZEHİRLENME OLAYI OLMUŞ"

Çok sayıda öğrencinin zehirlenme belirtisiyle hastaneye kaldırıldığını söyleyen bir öğrenci velisi, "Dışardan okula tabldot yemek geliyor. Daha önce böyle şikayetler toplantılarda söylendi; fakat pek ciddiye alınmadı. Benim bildiğim bu hastaneye 20 kişiye yakın öğrenci geldi. Başka hastanelere de öğrencilerin gittiğini söylüyorlar" şeklinde konuştu.

HK-RE (İY) (FOTOĞRAFLI)